ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

«Με τους μετανάστες είμαστε μαζί»

Δημοσίευση: 14 Νοε 2015 21:33

Με συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης, αλλά και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης σε μετανάστες στην Ειδομένη, ολοκληρώθηκε χθες η ενότητα των τριήμερων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης στους μετανάστες.

Η συγκέντρωση, στην πλατεία Ταχυδρομείου, διοργανώθηκε από την πρωτοβουλία της Λάρισας και τη συμμετοχή, της Συνέλευσης Αναρχικών, του «Καταλύτη», της Ανοιχτής Συνέλευσης ενάντια στα Κέντρα Κράτησης του Βόλου, το Στέκι των Τρικάλων ενώ συμμετείχαν, η «Λαϊκή Ενότητα», η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η «Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία».

Με τους διοργανωτές να επισημαίνουν πως «αυτό που γίνεται τους τελευταίους μήνες είναι έγκλημα. Το έγκλημα αυτό έχει αυτουργούς. Τους ιμπεριαλιστές που βομβαρδίζουν, τα τοπικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, τους φονταμενταλιστές, την ακραία φτώχεια και την «ανάπτυξη» των πολυεθνικών. Την Ευρώπη της βαρβαρότητας που παρόλες τις Συνόδους Κορυφής και τα "μέτρα", εξακολουθεί να μην προσφέρει ασφαλή πρόσβαση στους πρόσφυγες, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών.

Η στάση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ξεχειλίζει από υποκρισία. Τάχα συμπονούν τους κατατρεγμένους και θρηνούν τους νεκρούς, ενώ την ίδια ώρα οργανώνουν εκ νέου τον θάνατο, στέλνοντας στρατούς, πουλώντας όπλα, χρηματοδοτώντας απολυταρχικά καθεστώτα, συνεχίζοντας τον πόλεμο.

Η οικονομική «βοήθεια» που διατυμπανίζουν κατευθύνεται στην ενίσχυση της Frontex, στην αύξηση της επιτήρησης των συνόρων πληρώνοντας την Τουρκία για τον ρόλο του χωροφύλακα. Από τη στιγμή που η Frontex ανέλαβε την απώθηση δεκάδες είναι οι νεκροί στο Αιγαίο.

Οργανώνουν κέντρα hot spot, δηλαδή κέντρα «διαλογής» ανθρώπων. Στην Ελλάδα το πρώτο δείγμα, το στρατόπεδο στη Μόρια της Λέσβου. Μια χωματερή, όπου οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως σκουπίδια. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού δεν υπάρχουν γιατροί το βράδυ, προσωπικό για την καταγραφή, διερμηνείς, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σε άθλιες συνθήκες εγκλεισμού, οι ουρές εξελίσσονται σε πεδία συγκρούσεων, με αποτέλεσμα να αφήνονται οι πρόσφυγες στο έλεος της αστυνομίας και των δυνάμεων καταστολής.

Η ελληνική κυβέρνηση ευθυγραμμίζεται πλήρως με την πολιτική της Ε.Ε. για το μεταναστευτικό και ζητιανεύει να συμψηφίσει μια ανύπαρκτη βοήθεια στους πρόσφυγες, με το μνημόνιο που υπέγραψε». Στο πλαίσιο των δράσεων, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο στέκι «Paratod@s» από όπου αναχώρησαν για την Ειδομένη μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν για τους μετανάστες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass