Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ

Γιόρτασε τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Δημοσίευση: 15 Νοε 2015 7:28

Τον προστάτη της Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα (12 Νοεμβρίου) εόρτασε ο Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», με Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία στον ι.ν. Αγίου Αθανασίου (της οδού Ροΐδου). Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε ιερό μνημόσυνο από τον Ιερέα του Αγίου Νικολάου π. Χρήστο (και τη συμπροσευχή των Ιερέων π. Κων/νου, π. Ευθυμίου, π. Εμμανουήλ και π. Νικολάου) για τους γνωστούς Ιεραποστόλους της Αφρικής (Αρχιμανδρίτες, π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, π. Χριστοφόρο, π. Κοσμά, π. Χαρίτωνα, π. Αμφιλόχιο και π. Ειρηναίο Magibi, τον Ουγκαντό Ιερέα), τους γνωστούς στη Λάρισα Αρχιμανδρίτες π. Αθανάσιο Μυτιληναίο (πνευματικό ιδρυτή της Πορείας Αγάπης) και τον π. Σεραφείμ Δημόπουλο (γνωστό για την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την εξωτερική ιεραποστολή), καθώς και για όλους τους κεκοιμημένους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα.

Ακολούθησε το κέρασμα, που ετοίμασαν με αγάπη, και προσέφεραν εθελόντριες κυρίες του Συλλόγου, στα γραφεία του (Κωλέττη 5). Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων, Πατριάρχης Αλεξανδρείας σε χρόνους δύσκολους, από απόψεως φτώχειας και δυστυχιών, στην Αλεξάνδρεια, μας υπενθυμίζει το χρέος μας για συνέχιση της συμπαράστασης και της βοήθειας στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους (στην Αφρική και στον κόσμο γενικότερα), μάλιστα δε σήμερα που οι ανάγκες αυξάνονται και καθίστανται περισσότερο-όσο ποτέ άλλοτε- πιεστικές λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και Κύπρο (Ορθόδοξες χώρες που πρωτίστως ενισχύουν την Εξωτερική Ορθόδοξη Ιεραποστολή). Οφείλουμε να ανταποκριθούμε και προς την Ορθόδοξη Ιεραποστολή και προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με κάθε τρόπο και ιδίως με καλή και πρόθυμη διάθεση «...ιλαρόν δότην αγαπά Κύριος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass