ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ ’55

Το μεγάλο πογκρόμ στην Κωνσταντινούπολη

Δημοσίευση: 16 Νοε 2015 0:30

Μια εκπληκτική ομιλία προϊόν έρευνας 10 ετών για τα Σεπτεμβριανά του 1955 του δικηγόρου κ. Νικολάου Τσιρέλη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες το απόγευμα οι Λαρισαίοι που βρέθηκαν στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τα γεγονότα που συνέβησαν τον Σεπτέμβριο του 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Θέμα της εκδήλωσης ήταν "Η 3η άλωση της Πόλης-60 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά" και η έρευνα του κ. Τσιρέλη παρουσιάστηκε με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό που καθήλωσε το ακροατήριο. Ο ομιλητής μέσα από την προβολή ιστορικών ντοκουμέντων, φωτογραφιών και μαρτυριών παρουσίασε τις σκοτεινές πτυχές της διαχρονικής δράσης του τουρκικού παρακράτους εις βάρος της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

"Μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης (1923), την ανταλλαγή των πληθυσμών και την υπογραφή του Ελληνο-Τουρκικού Συμφώνου Φιλίας (1930) δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών και εξέλιπαν οι διαφορές. Όμως, έκτοτε, η Ελληνική (Ρωμέικη) κοινότητα της Κωνσταντινούπολης αποτέλεσε επί δεκαετίες το στόχο του «βαθέος κράτους» της Τουρκίας" ανέφερε μεταξύ άλλων ο ομιλητής.

Η εισήγηση επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, μέσα από την παράθεση πλήθους ιστορικών ντοκουμέντων, φωτογραφιών και μαρτυριών και να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της διαχρονικής δράσης του τουρκικού παρακράτους εις βάρος της Ελληνικής Ομογένειας της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass