«ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ» ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εισαγγελική έρευνα για το Φρούριο

Δημοσίευση: 17 Νοε 2015 0:30

Προκαταρκτική έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, με αφορμή το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Λάρισας. Όπως είναι γνωστό η υλοποίηση του έργου έχει προκαλέσει αντιδράσεις συμπολιτών και η εισαγγελική έρευνα, μεταξύ άλλων θα ερευνήσει και τη νομιμότητα του έργου, με αφορμή και μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν συμπολίτες.

Στο μεταξύ, άσχετα από την εισαγγελική παρέμβαση, από τον Δήμο Λαρισαίων, σημειώνεται πως «όλες οι ενέργειες του Δήμου σχετικά με το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος ιστορικού κέντρου της Λάρισας, γίνονται με γνώμονα τα συμφέροντα της πόλης.

Ο δήμαρχος, η δημοτική αρχή χειρίζονται το όλο θέμα στοχεύοντας στην ομαλή ολοκλήρωση του έργου, τους αμέσως επόμενους μήνες, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο πιθανή απένταξή του από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για ένα έργο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζοδρομήσεις και αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή του Φρουρίου.

Αυτή είναι εξάλλου και η σχεδόν ομόθυμη θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων, ασχέτως παρατάξεων και παρά την επιμέρους κριτική. Απολύτως λογικό, αφού εάν το έργο τεθεί εκτός ΕΣΠΑ, ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει, από δικούς του πόρους, μερικά εκατομμύρια ευρώ».

Όπως διευκρινίζεται από τη δημοτική αρχή «πρέπει να είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο στους Λαρισαίους ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, πέραν της ομαλής ολοκλήρωσης του έργου, σημαίνει κόστος για την πόλη και την τοπική κοινωνία.

Είναι γνωστό σε όλους επίσης ότι η δημοτική αρχή Καλογιάννη συζήτησε, για το θέμα, με όλους όσους εξέφρασαν απόψεις αποκλειστικά για το προβλεπόμενο σύστημα σκίασης και ειδικότερα τους σιδερένιους ιστούς. Διερευνήθηκε επίσης κάθε πιθανή αλλαγή ειδικότερα στο σύστημα σκίασης στο οποίο στηρίζεται και ο βιοκλιματικός χαρακτήρας του έργου. Πιθανότητες μερικών στοχευμένων τροποποιήσεων και αλλαγών υπάρχουν αλλά θα πρέπει να επιχειρηθούν μετά την παράδοση του έργου.

Σήμερα, όμως ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή αποφασίζουν επιζητώντας τα συνολικά οφέλη για την πόλη και τον Δήμο. Ο ίδιος ο Απόστολος Καλογιάννης αφιέρωσε πολλές ώρες συσκεπτόμενος και συζητώντας για το θέμα, με αρκετό κόσμο, ανατρέχοντας ο ίδιος σε έγγραφα και στοιχεία του φακέλου του έργου, το οποίο, ως γνωστόν δρομολογήθηκε και μελετήθηκε πέντε χρόνια πριν αναλάβει δήμαρχος.

Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε μια από τις τοποθετήσεις του κ. Καλογιάννη στην έντονη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “αποδεχόμαστε το έργο. Αυτό που υπερασπίζουμε είναι τα συμφέροντα της πόλης και των Λαρισαίων», καταλήγει ο Δήμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass