ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Σούπερ μάρκετ θα στεγάσει το κτίριο του πρώην αστυνομικού τμήματος Χάλκης

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 1:35
Το πλινθόκτιστο κτίριο του πρώην αστυνομικού σταθμού της Χάλκης την εποχή της κατασκευής του Το πλινθόκτιστο κτίριο του πρώην αστυνομικού σταθμού της Χάλκης την εποχή της κατασκευής του

 

 

Εκδικάζεται αύριο Πέμπτη στο Ειρηνοδικείο Λάρισας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Κιλελέρ κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της εταιρίας που εκμεταλλεύεται τα ακίνητα του δημοσίου αλλά και του ιδιώτη στον οποίο ενοικίασε η εταιρία το γνωστό ακίνητο όπου στεγαζόταν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια ο Αστυνομικός Σταθμός Χάλκης.

Η μίσθωση του ιστορικού αυτού ακινήτου από την εταιρία του δημοσίου σε ιδιώτη προκειμένου ο τελευταίος να το χρησιμοποιήσει ως παντοπωλείο – σούπερ μάρκετ, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Χάλκης, τοπικών φορέων και του Δήμου Κιλελέρ, στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο σύμφωνα με τη γενική πεποίθηση των κατοίκων και ο οποίος το προορίζει για τη δημιουργία ενός παιδικού σταθμού, καθώς βρίσκεται δίπλα στο νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του χωριού.

«Ανατρέχοντας στο απώτερο παρελθόν», επισημαίνει στην «Ε» ο δημοτικός σύμβουλος Κιλελέρ Φάνης Νανούλης, «αλλά και από πληροφορίες παλαιότερων κατοίκων της περιοχής, μάθαμε ότι το ακίνητο ανήκε στην κοινότητα Χάλκης, είχε χαρακτηριστεί αρχικά ως πλατεία και από τα έγγραφα της τότε κοινότητας προκύπτει ότι το κτίριο κατασκευάστηκε μετά από έρανο των κατοίκων, οι οποίοι και κουβάλησαν τις πέτρες με τις οποίες χτίστηκε στη δεκαετία του ΄50».

Το ακίνητο κατασκευάστηκε προκειμένου να παραχωρηθεί για χρήση στην Ελληνική Αστυνομία η οποία και το χρησιμοποίησε μέχρι τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας που ο αστυνομικός σταθμός έκλεισε.

Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Κιλελέρ θεωρεί περίεργη την ενέργεια του Ελληνικού Δημοσίου να προβεί στη μίσθωση του κτιρίου προκειμένου να γίνει σούπερ μάρκετ, ενώ απόλυτα δικαιολογημένες είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου.

Ο κ. Νανούλης επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «περιμένουμε να ακούσουμε από τα επίσημα χείλη της πολιτείας πώς πήρε την απόφαση να ενοικιάσει το συγκεκριμένο ακίνητο τη στιγμή που αφήνει παρατημένα και ανεκμετάλλευτα την πλειοψηφία των ακινήτων που διαθέτει».

Υπενθυμίζεται ότι τη νομική διαδικασία ώστε να μην περιέλθει σε ιδιώτη το ακίνητο του πρώην αστυνομικού σταθμού Χάλκης ξεκίνησε η δημοτική αρχή του πρώην δημάρχου Κιλελέρ Ρίζου Κομήτσα και συνεχίζει η νυν δημοτική αρχή του δημάρχου Θανάση Νασιακόπουλου.

Μ. Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass