Γιορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2015 13:04

 

Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος το προσεχές Σάββατο (12ην Δεκεμβρίου) πανηγυρίζει το φερώνυμο παρεκκλήσι του αγίου στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Λάρισας. Την παραμονή της εορτής (Παρασκευή 11ην Δεκεμβρίου) και στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί ο εόρτιος εσπερινός με αρτοκλασία και Θ. Κήρυγμα. Το Σάββατο το πρωί (ανήμερα της εορτής) θα τελεστεί η πανηγυρική Θ. Λειτουργία και η ακολουθία του Υψώματος. Με την ευκαιρία αυτή της εορτής γιορτάζει και ο σύλλογος των Κερκυραίων της πόλεώς μας και της περιοχής τον Προστάτη τους Άγιο με αρτοκλασία.

* Κοιλάδα: Την μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος θα πανηγυρίσει στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Κοιλάδας, όπου για 238 χρόνια τιμάτε η μνήμη του, παρουσία πολλών προσκυνητών και των κατοίκων του χωριού. Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Μετά από το τέλος της ακολουθίας θα προσφερθεί δεξίωση για όλους τους προσκυνητές στο πνευματικό κέντρο της ενορίας από τοπικά εδέσματα. Το Σάββατο 12 του μήνα, το πρωί από τις 7:30 θα ψαλεί ο όρθρος, η Θεία Λειτουργία και το ύψωμα του Αγίου. Το απόγευμα στις 5:00 θα ψαλεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η ιερά παράκληση του Αγίου.

* Νέες Καρυές: Θρησκευτική πανήγυρη θα πραγματοποιηθεί, με αφορμή την γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στο ομώνυμο εξωκκλήσι των Νέων Καρυών που βρίσκεται στην τοποθεσία «Σαρλίκη». Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, παραμονή της εορτής θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία στις 3:45 το μεσημέρι. Ανήμερα της γιορτής το πρωί (7:30-10 π.μ.) θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία.    

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass