ΑΠΗΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ

«Να μην πληρωνόμαστε από την Περιφέρεια, αλλά από το κράτος»

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2015 8:29

Στην πανελλαδική απεργία που κηρύχτηκε την Παρασκευή, συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως και σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι οποίοι αντιδρούν στην επιχειρούμενη αλλαγή στον τρόπο μισθοδοσίας τους, ζητώντας αυτή να μην γίνεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους που δίνονται από το Κράτος στην Περιφέρεια, αλλά να συνεχίσουν να πληρώνονται κατευθείαν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι εργαζόμενοι στην ΠΕ Λάρισας προχώρησαν σε συγκέντρωση στην είσοδο του διοικητηρίου, ενώ τα ποσοστά συμμετοχής τους στην απεργία ήταν ικανοποιητικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Χρήστο Μάρκου «με την απεργιακή μας κινητοποίηση απαντάμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να μεταφέρει την πληρωμή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Κ.Α.Π. Γνωρίζουμε καλά πως αυτό θα σημάνει τη σύνδεση των μισθών μας με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών των Περιφερειών και την εξάρτησή τους από τους φόρους (Φόρο Εισοδήματος και ΦΠΑ) και τα τέλη που επιβάλλονται στον λαό. Πως υπηρετεί τη στρατηγική στόχευση του κεφαλαίου για ένα Δημόσιο που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, βασισμένο στη σχέση κόστους-οφέλους. Γνωρίζουμε πως «χαμηλά» έσοδα της κάθε Περιφέρειας θα σημαίνουν «χαμηλούς» μισθούς, φτηνούς εργαζόμενους, ελάχιστες προσλήψεις. Κυβέρνηση και κουαρτέτο θέλουν να προχωρήσουν στη λεγόμενη οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, δηλ. στη φορολογική αποκέντρωση, για να μπορέσουν να βάλουν πιο βαθιά χέρι στις τσέπες του λαού και με αυτό το κριτήριο να «αξιολογούν» τις υπηρεσίες μας. Οι μειώσεις των ΚΑΠ είναι τεράστιες. Μόνο τα τελευταία 6 χρόνια μειώθηκαν πάνω από 60%! Θέλουν να καταντήσουν τους εργαζόμενους να ζητάνε από τις Διοικήσεις να βάζουν φόρους στον λαό για να πληρωθούν. Επιχειρούν να απαλλάξουν το κράτος από την καταβολή της μισθοδοσίας των Υπαλλήλων των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για να στηρίξουν την ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών και κρατικών ενισχύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση, που θα λύνει μια και καλή το ζήτημα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό. Βάλαμε λουκέτο σε όλες τις Υπηρεσίες μας, γιατί ο μισθός μας δεν είναι ένα απλό λογιστικό μέγεθος που εξαρτάται από τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά ζήτημα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass