Προτάσεις για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στη Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2015 0:42 | Τελευταία ενημέρωση: 14 Δεκ 2015 1:01
Larissa Imperial Larissa Imperial

Εορταστικά μενού gourmet και παραδοσιακών απολαύσεων, γλυκών πειρασμών, αφρώδεις οίνοι, καλή μουσική και το απαραίτητο άγγιγμα πολυτέλειας συνθέτουν την εικόνα του ιδανικού ρεβεγιόν.

Οι γιορτές των Χριστουγέννων δεν είναι συνδεδεμένες μόνο με κάλαντα, στολίδια και δώρα. Αποτελούν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πλούσια γεύματα και νέες γευστικές εμπειρίες. Γεύματα που αγγίζουν την παράδοση αλλά διαθέτουν και κάτι το διαφορετικό. Μικροί και μεγάλοι αλλά κυρίως οι μεγάλοι ανυπομονούν για τις γιορτές, γιατί πέρα από τη χαλάρωση που προσφέρουν διαθέτουν ένα ονειρικό γιορτινό μενού. Χωρίς να είναι πάντα οικονομικά απλησίαστο, αλλά να περιλαμβάνει τολμηρές γευστικές υπερβάσεις.

Τα μεγάλα ξενοδοχεία, αλλά και τα φινετσάτα εστιατόρια ετοιμάζονται να καλύψουν κάθε υψηλή γευστική απαίτηση, να εγγυηθούν απολαυστικές γιορτινές βραδιές για όσους δεν θέλουν να περάσουν τις γιορτές μαγειρεύοντας στην κουζίνα.

Το να βρει κανείς το ιδανικό μέρος για να γιορτάσει το ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιάς που δεν θα κοστίσει μια περιουσία, είναι δύσκολη υπόθεση. Η «ΕτΔ» κάνει τη δική της έρευνα αγοράς και επιχειρεί να δώσει ξεχωριστές ιδέες που υπόσχονται να δημιουργήσουν το κατάλληλο εορταστικό κλίμα.

Με γιορτινή διάθεση, η «ΕτΔ» παρουσιάζει ενδεικτικά προτάσεις για ρεβεγιόν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

Larissa Imperial

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με την πολυτέλεια μπορούν να επιλέξουν το πολυτελές ξενοδοχείο Larissa Imperial που υπόσχεται λαμπερά ρεβεγιόν, ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα. Με μοναδικές γεύσεις και μουσική από DJ η αίθουσα Όλυμπος θα φιλοξενήσει τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Το ρεβεγιόν της παραμονής των Χριστουγέννων έχει προσέλευση 10:30 το βράδυ, με μπουφέ και το κόστος ανά άτομο είναι 35 ευρώ με τα ποτά a la carte. Το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σαλάτες και κρύα ορεκτικά, όπως είναι καρδιές από πράσινες σαλάτες με καπνιστό σολομό και ρόδι. Σαλάτα του Καίσαρα με τρυφερά φιλετάκια γαλοπούλας και νιφάδες παρμεζάνας. Πράσινη σαλάτα με φρέσκα λαχανικά, αγκινάρες, γραβιέρα Κρήτης και δροσερό ντρέσινγκ εσπεριδοειδών. Σπανάκι, ρόκα, αχλάδι, μήλο, ρόδι και ντρέσινγκ παλαιωμένου βαλσάμικου με μέλι. Σούπα κρέμα από πράσινα σπαράγγια με καπνιστό χοιρινό. Ζεστά εδέσματα όπως ταλιατέλες με γαρίδες, ντομάτα, μανιτάρια και κρέμα εστραγκόν αρωματισμένη με ούζο. Χοιρινά φιλετάκια με ελαφριά σάλτσα μήλου. Αρνίσια παϊδάκια με δενδρολίβανο και λαδολέμονο. Carving station γαλοπούλα με την παραδοσιακή της γέμιση. Επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών, χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανο, πανακότα, εκμέκ κανταΐφι, κουραμπιέδες, μελομακάρονα.

Για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς η ώρα προσέλευσης είναι στις 11 το βράδυ, με μπουφέ και το κόστος είναι στα 40 ευρώ ανά άτομο με ποτά ala carte. Η βραδιά θα περιλαμβάνει καλωσόρισμα με αφρώδη οίνο. Σαλάτες και κρύα ορεκτικά ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με ρόδι, καρύδια και ανθότυρο βινεγκρέτ από παλαιωμένο βαλσάμικο με μέλι. Σαλάτα λάχανο με καραμελωμένη πανσέτα, πιπεριά Φλωρίνης και βινεγκρέτ από μηλόξυδο. Πράσινη σαλάτα με ρόκα, προσούτο και μάνγκο. Ζυμαρικά με πιπεριές σωτέ, καπνιστή γαλοπούλα και πέστο βασιλικού. Πατατοσαλάτα με σέλερι, μαϊντανό, κάπαρη και μοσχολέμονο. Σολομός μαρινέ με αγριοράπανο.

Σούμα με κρέμα γλυκιάς κολοκύθας με φρέσκο βασιλικό. Ζεστά εδέσματα όπως φαρφάλες με καπνιστό σολομό, κάπαρη και άνηθο. Χοιρινό καρέ γεμιστό με γραβιέρα και πολύχρωμες πιπεριές. Μπιφτεκάκια σχάρας με κόλιανδρο, κρεμμύδι και τραγανές πίτες. Μοσχάρι ραγού με μανιτάρια. Αρνάκι ρολό ψητό στη λαδόκολλα με λαχανικά και δενδρολίβανο. Ρύζι με γλυκιά πιπεριά, κάστανα και φασκόμηλο. Carving Station: Μπούτι χοιρινό με λαδολέμονο μυρωδικών και σάλτσα μαυροδάφνης. Επιδόρπια με φρέσκα φρούτα, ποικιλία παραδοσιακών γλυκών, μους σοκολάτας, τάρτα λευκής σοκολάτας με φραγκοστάφυλα, τραγανό μιλφέιγ, πορτοκαλόπιτα, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, βασιλόπιτα.

Στην οδό Φαρσάλων 182. Τηλέφωνο κρατήσεων 2410-687600.

Κτήμα Βερσαλίες

Το «Κτήμα Βερσαλίες» αποτελεί ένα κέντρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας και συγχρόνως είναι ένας πολυχώρος για την πόλη της Λάρισας, ο οποίος συνδυάζει πλήθος παροχών στους τομείς της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης, του προσεγμένου φαγητού και των κοινωνικών εκδηλώσεων σε ένα περιβάλλον αισθητικά και λειτουργικά ξεχωριστό.

Για ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το «Κτήμα Βερσαλίες» δεν θα έχει υποχρεωτικό μενού αντιθέτως προτείνει ελεύθερη κατανάλωση. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης επιλέγει την ελεύθερη κατανάλωση καθώς όπως επισημαίνει δεν θέλει να δεσμεύσει τους Λαρισαίους με συγκεκριμένο ποσό εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνουν οι περισσότερες οικογένειες. Το εορταστικό μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γεύσεις ιδιαίτερες αλλά κοντά στην ελληνική παράδοση όπως είναι το αγριογούρουνο, οι πίτες, τα ντολμαδάκια και το χοιρινό με δαμάσκηνα. Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με τους Νάντια Καραγιάννη, Ελένη Φιλίνη, Κώστα Βενετσιάνο, Γιάννη Μικερτζή.

Το Κτήμα Βερσαλίες φροντίζει αυτές τις γιορτινές ημέρες να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό που θα ανταποκρίνεται στα περισσότερα βαλάντια. Στο 5χλμ. Λάρισας – Αμπελώνα και στα τηλέφωνα 2410593850, 6946601740, 6974483227.

Εστιατόριο «Να με θυμάσαι...»

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά στο εστιατόριο «Να με θυμάσαι...» αποτελούν γιορτές αγάπης και περίοδος για ιδιαίτερες γεύσεις, που συνδυάζουν την ελληνική με τη διεθνή κουζίνα.

Φέτος ο χώρος θα λειτουργήσει όλες τις ημέρες των γιορτών και των αργιών εμπλουτίζοντας την ψυχαγωγία του με προσεγμένο live μουσικό πρόγραμμα, χωρίς υποχρεωτικό μενού.

Ο σεφ Μανώλης Πανταζής θα εμπλουτίσει τον κατάλογο των πιάτων του και με γιορταστικές προτάσεις, όπως την παραδοσιακή ψητή γαλοπούλα με γέμιση, τον μαύρο χοίρο σε σάλτσα γλυκού κρασιού και κράνων, αλλά και παραδοσιακή τηγανιά, το χοιρινό κότσι, το φιλέτο στήθους πάπιας με σάλτσα πορτοκαλιού και πολλές ακόμα γαστρονομικές εκπλήξεις.

Στα επιδόρπια θα προστεθούν η χριστουγεννιάτικη Πάβλοβα, ο κορμός με κρέμα κάστανο, η πανακότα σοκολάτα, το εκμέκ, το κανταΐφι και άλλα, όλα προσφορά του καταστήματος, όπως πάντα.

Βεβαίως από τον κατάλογο της ημέρας δεν θα λείπουν ούτε τα ψάρια και τα οστρακοειδή.

Το ήρεμο περιβάλλον με τους γιορτινούς τόνους, οι γευστικές προτάσεις, ο κατάλογος των κρασιών, η ιδιαίτερα προσεγμένη εξυπηρέτηση εγγυώνται ώρες ζεστασιάς και αυθεντικής γιορτινής ατμόσφαιρας.

Όλα στο «Να με θυμάσαι...» συντείνουν στο να προσφέρουν στους φίλους του αυτό που απουσιάζει από την καθημερινότητά του, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν τη γευστική ιδιαιτερότητα των αγνών πρώτων υλών και την υψηλή ποιότητά τους, σε τιμές απόλυτα προσιτές. Στο 1 χλμ της π.ε.ο. Λάρισας – Αθήνας (Βιομηχανίας & Καραμανλή). Τηλ: 2410 287833, 6974 795618 και 6945 639938.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass