ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ

«Με αφοσίωση στο καθήκον και συναίσθηση της ευθύνης»

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 2:16

 

«Οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα, ανταποκρίνονται στην υψηλή αποστολή τους γιατί είναι αφοσιωμένοι στο καθήκον, διατηρούν υψηλό ηθικό, έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους, εκπαιδεύονται συνεχώς, εργάζονται και μοχθούν για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο που η Πολιτεία τους έχει αναθέσει» τονίζεται στη χθεσινή ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Βασίλ. Παπαγεωργίου με αφορμή τον εορτασμό των προστατών του Σώματος.

Το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε χθες με κάθε επισημότητα τους προστάτες του, τους Αγίους Τρεις εν Καμίνω Παίδες και, στο πλαίσιο του εορτασμού, χθες το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας, από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λάρισας αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού, που ανέγνωσε ο ανθυποπυραγός Γ. Δημογιάνης, σημειώνεται μεταξύ άλλων πως «χρέος ιερό οδήγησε το Πυροσβεστικό Σώμα στη χριστιανική αυτή πράξη, να θέσει κάτω από τη σκέπη και την προστασία των Αγίων Τριών Παίδων, Ανανία, Αζαρία και Μισαήλ, τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα, τον αγώνα, αλλά και την αγωνία των ανδρών και των γυναικών που έχουν την τιμή να το υπηρετούν.

Η επιλογή των Τριών Αγίων Παίδων, ως Προστατών του Σώματος, δεν είναι τυχαία. Οι Άγιοι Παίδες έζησαν στις αρχές του 6ου π.χ. αιώνα και κατάγονταν από τη φυλή του Ιούδα. Μεταφέρθηκαν στη Βαβυλώνα από τον Βασιλιά Ναβουχοδονόσορα, και επειδή αρνήθηκαν να προσκυνήσουν τη χρυσή εικόνα του Βασιλέως, σύμβολο ειδωλολατρίας, μένοντας πιστοί στο νόμο του Μωϋσή, στην πίστη των πατέρων τους και στον αληθινό Θεό, τους έριξαν στην κάμινο του πυρός, προκειμένου να τους αφανίσουν. Έμειναν όμως αβλαβείς, γιατί Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε μέσα στην κάμινο και υπό τη σκέπη του, τους διατήρησε άθικτους από τη μανία της φωτιάς.

Η στάση τους αυτή, στάση θάρρους και αποφασιστικότητας και το γεμάτο πίστη και αγάπη πνεύμα τους, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για κάθε πυροσβέστη. Το επάγγελμά μας - λειτούργημα - είναι δύσκολο, επίπονο, και προπαντός επικίνδυνο, λαμβανομένων υπόψη και των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών κάτω από τις οποίες αυτό ασκείται».

Με τον Αρχηγό απευθυνόμενο στους υπηρετούντες να σημειώνει πως «το Πυροσβεστικό Σώμα, μετά από αγώνες δεκαετιών με την πύρινη λαίλαπα και τα στοιχεία της φύσης, κατέκτησε στην κοινωνία και τη συνείδηση του κάθε πολίτη περίοπτη θέση. Είναι γνωστό σε όλους, μέσα και έξω από το Πυροσβεστικό Σώμα, ότι οι συνθήκες, κάτω από τις οποίες εργάζεστε είναι σκληρές και δύσκολες, ιδιαίτερα σήμερα που η βιομηχανική και τεχνολογική εξέλιξη, αλλά και οι καιρικές συνθήκες έχουν αυξήσει τον αριθμό και την επικινδυνότητα των πυρκαγιών και των άλλων ατυχημάτων. Όμως, τέτοιες ήταν πάντα οι συνθήκες για τους Πυροσβέστες και όπως πριν, έτσι και τώρα, δεν μπορούν να κάμψουν το ηθικό, την αποφασιστικότητα και την αγάπη σας για το Σώμα».

Μετά τη δοξολογία ακολούθησε μικρή δεξίωση στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς ενώ στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ιωάν. Παπαδημόπουλος, ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας πύραρχοι Κων. Σκούπρας και Ιωάν. Ράπτης αντίστοιχα, ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Κων. Ασαλουμίδης, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημ. Τσιόφας, διοικητές Πυροσβεστικών Σταθμών, εκπρόσωποι της 1ης Στρατιάς, του ΑΤΑ, της 110 ΠΜ, της ΕΛ.ΑΣ., υπηρετούντες και συνταξιούχοι του Σώματος.

Ο κ. ΚΕΛΛΑΣ

Με αφορμή τη γιορτή των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα γιορτάζει το Πυροσβεστικό Σώμα, ένα σώμα ηρώων, που με αυτοθυσία δίνει τη μάχη της προστασίας των ζωών και των περιουσίων μας, μα και του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Η πολιτεία, αλλά και οι απλοί πολίτες, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Πυροσβέστες μας και να βρισκόμαστε στο πλευρό τους δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή μας. Οφείλουμε πολύ περισσότερο να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματά τους, αιτήματα που έχουν να κάνουν τόσο με τις οικονομικές τους απολαβές όσο και με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Εύχομαι χρόνια πολλά σε ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα της πατρίδας μας».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass