ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 0:15

Κάλεσμα στους φίλους τους ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν τη μάχη ώστε να αναδειχθεί και για δεύτερη φορά κυβέρνηση να αναλάβουν πρωτοβουλία και να γίνουν μέλη του κόμματος απηύθυνε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ζήσης Καπράνας στο πλαίσιο της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Ο κ. Καπράνας τόνισε ότι οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πρωτοστατήσουν στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, να ενταχθούν οργανικά και να συνδιαμορφώσουν το παράλληλο πρόγραμμα, η υλοποίηση του οποίου θα ανατρέψει τα μνημόνια σε βάθος χρόνου, με απώτερο στόχο την αναγέννηση της οικονομίας και της κοινωνίας.

«Είναι απαραίτητο», ανέφερε ο κ. Καπράνας, «η χώρα να απαλλαγεί από τις πολιτικές που ρημάζουν την κοινωνία και οι δημιουργικές δυνάμεις του τόπου από τα δεσμά της επιτροπείας και της αποικίας χρέους, στην προοπτική – ελεύθεροι από βάρη και δεσμεύσεις – να χτίσουμε το αύριο».

Στην ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης ώστε να αναδιαταχθεί το πολιτικό σκηνικό αλλά και να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα μαζικό κόμμα που θα προτάσσει την ανάγκη ενός συλλογικού τρόπου διεκδίκησης, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Πέτρος Παπαγεωργίου.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις, με δεδομένη την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς το συνέδριο της άνοιξης, όπου θα αξιολογηθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της προηγούμενης περιόδου και θα συναποφασιστεί τι κόμμα θέλουν τα μέλη του.

Επισημάνθηκε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται επίθεση μόνο από τις επονομαζόμενες τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού αλλά και από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά η οποία είτε προβάλλει ένα αδιέξοδο σχέδιο είτε δεν αντιπροτείνει τίποτα στην κριτική της.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση ότι «αριστερό είναι να εντοπίζεις το πρόβλημα και να επιδιώκεις τη λύση του έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα υποστείς και το πολιτικό κόστος, αφού είναι σημαντικό να δίνεις τις μάχες σου, με υποχωρήσεις ή απώλειες, αλλά και με νίκες».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass