ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

Αχτίδα ελπίδας οι εθελοντικές οργανώσεις

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 0:17

 

«Η δημιουργία ενός φορέα που θα ασχολείται με πολλή αγάπη, με φαντασία και όραμα με οτιδήποτε αφορά την περιοχή της Λάρισας και παρουσιάζει ενδιαφέρον αποτελεί στόχο της Λαρισαϊκής Λέσχης», τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Γρηγόρης Πρεζεράκος με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε χθες για την προσφορά των συλλόγων στην κοινωνία. Η «Λαρισαϊκή Λέσχη», είναι ανοιχτή σε όλους και αποτελεί ουσιαστικά ένα ελεύθερο «φόρουμ» προβληματισμού, αλλά και πράξεων. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μια δεξαμενή ιδεών για το καλό του τόπου μας», συμπλήρωσε ο κ. Πρεζεράκος.

Στη δυναμική της κοινωνίας των πολιτών αναφέρθηκε ο κοινωνιολόγος Χαράλαμπος Τσέκερης επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Παντείου, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «αυτό που έχει σημασία σε κάθε τοπική κοινωνία είναι να επικοινωνούμε μέσα σε ένα πλαίσιο ελευθερίας της έκφρασης προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις για το κοινό καλό. Κάτι τέτοιο μπορεί να επιτευχθεί με την ενίσχυση του διαλόγου στην τοπική κοινωνία, την ενίσχυση της κοινωνικής δυναμικής και του ανθρώπινου κεφαλαίου που είναι η βάση για ανάπτυξη. Η Λάρισα καθώς βρίσκεται στο κέντρο με πρόσβαση εντός και εκτός συνόρων, μπορεί να αναπτύξει την παραγωγική της βάση, με την ενίσχυση του εμπορικού κλάδου, της μεταποίησης, της αγροτικής παραγωγής, του τουρισμού, του διεθνούς εμπορίου».

Την αισιοδοξία του για τις εθελοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε από την πλευρά του ο Δρ. Αριστείδης Γιαπαλής όπου δήλωσε ότι «αυτές οι εθελοντικές οργανώσεις αποτελούν μια αχτίδα ελπίδας σε μια κοινωνία που ταλαιπωρείται. Σκοπός είναι να τις δει και η κοινωνία, να τις ωθήσει να βγουν μπροστά περά από κόμματα και οποιαδήποτε άλλα κωλύματα» ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη «Δίνε δωρεάν το χρόνο σου για να σου μείνει λίγη αξιοπρέπεια».

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass