ΠΡΟΤΙΜΑΤΑΙ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ, ΩΣ ΒΑΣΗ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Κερδισμένη και η Λάρισα από τον «Μύλο των Ξωτικών»

* «Πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα μύθο…» υποστηρίζει η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 19:39
Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου

 

 

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Φέτος, σε όλο το χρονικό διάστημα των γιορτινών ημερών, καταγράφεται μια μικρή αύξηση κινητικότητας τουριστών στη Λάρισα, που ναι μεν αποτελεί ένα ελπιδοφόρο στοιχείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στην πόλη, αλλά ο λόγος είναι …τα Τρίκαλα!

Η Λάρισα γίνεται για όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, απλά η βάση διαμονής τους, καθώς ο κύριος λόγος που την προτιμούν είναι ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα και αυτό ως δεύτερη επιλογή τους, όταν δεν βρουν κατάλυμα εκεί.

 «Η Λάρισα ευγνωμονεί τα Τρίκαλα για τον Μύλο των Ξωτικών…», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου, αιτιολογώντας τη σταδιακή αύξηση κινητικότητας τουριστών, κατά τις γιορτινές μέρες και την αποδίδει στο επιτυχημένο εγχείρημα του γειτονικού μας δήμου, το οποίο πλέον έχει αποκτήσει πανελλήνια εμβέλεια.

«Πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα μύθο…», υποστηρίζει η πρόεδρος, η οποία διαπιστώνει πως η Λάρισα, δεν έχει κάτι αντίστοιχο να επιδείξει για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου πανελληνίως, αν και η Ένωση Ξενοδόχων έχει καταθέσει σχετικές προτάσεις.

Όλες παρέμειναν στις συζητήσεις, χωρίς να καταλήξουν…

Αναμφίβολα οι ξενοδόχοι που έρχονται σε άμεση επαφή με τους τουρίστες και γνωρίζουν τι είναι αυτό που θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον τους, είναι από τους καταλληλότερους να προτείνουν.

Και μόνο το γεγονός ότι η Λάρισα, έχει τουρισμό τα Χριστούγεννα, λόγω των Τρικάλων, μαρτυρά ότι δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με κάτι μοναδικό γιορτινό, αν και καθημερινά έχει να παρουσιάσει ποικίλες εκδηλώσεις, όμως όχι εκείνη που θα γίνει πόλος έλξης ανθρώπων από άλλες πόλεις.

«...Και δεν είναι απαραίτητο να είναι μια πρόταση αντιπαράθεσης, αλλά συνδυαστική με αυτή των Τρικάλων. Μια χριστουγεννιάτικη δράση που θα «κουμπώνει» με αυτή του Μύλου του Ξωτικών και θα εστιάζει σε ένα αντικείμενο, όπως για παράδειγμα στο «σακί του Αϊ Βασίλη», συμπληρώνει η κ. Παπαϊωάννου.

Παρόλο όμως που το αυξανόμενο ρεύμα των επισκεπτών της Λάρισας, δεν αφορά καθαυτού την πόλη, σύμφωνα με μαρτυρίες τους, τις οποίες μας μεταφέρει η κ. Παπαϊωάννου, αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις γι΄ αυτή και οι περισσότερες αφορούν στην αγορά της!

Υποστηρίζει δε η πρόεδρος, πως «η Λάρισα στηρίζεται στα δύο βασικά ατού της, αυτά που τελικά έχει αποδειχθεί ότι την προτιμούν: τη γεωγραφική της θέση (καθώς σε μικρή ακτίνα περιμετρικά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, μπορούν να επισκεφτούν το Πήλιο, τη λίμνη Πλαστήρα …κ.α.) και την αγορά της», τονίζοντας πως δεν πρέπει να επαναπαυθεί πλέον σε αυτά, αλλά να αναπτύξει νέα, καθώς έχει να επιδείξει πλούσια ιστορία και πολιτισμό αιώνων, όμως αυτά για να προσελκύσουν κόσμο απαιτείται και η ανάλογη προβολή τους.

Η κ. Παπαϊωάννου ενημερώνει μάλιστα, πως υπάρχουν τουριστικά πρακτορεία τα οποία δουλεύουν μεταξύ άλλων και με κατηγορίες

τουριστών που ενδιαφέρονται να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία, οργανώνοντας έτσι εκδρομές με βάση τους αρχαιολογικούς χώρους.

Στη Λάρισα σήμερα, που ξεκίνησε και η λειτουργία του Διαχρονικού Μουσείου, θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα τέτοιο είδος τουρισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass