Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΩΤΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ»

«Ένας καθυστερημένος απολογισμός»

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2015 0:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Δεκ 2015 1:14

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Τη δικιά της άποψη για τον απολογισμό έργων της δημοτικής αρχής Αγιάς, που πραγματοποιήθηκε σε δημόσια εκδήλωση την περασμένη βδομάδα στην Αγιά, εκφράζει με ανακοίνωσή της η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Δώτιον Πεδίον».

Η ανακοίνωση της παράταξης αυτής, της οποίας επικεφαλής είναι ο κ. Γρηγόρης Καλαγιάς, αναφέρει τα εξής:

«Την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η πολυσυζητημένη και πολυδιαφημισμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς για τον απολογισμό πεπραγμένων 2013/2014.

Ένας απολογισμός που έγινε πολύ καθυστερημένα, αν σκεφτεί κανείς ότι στα τέλη Δεκεμβρίου θα περίμενε κανείς να μιλάμε για τα πεπραγμένα του 2015 και όχι του 2013.

Ο κόσμος της Αγιάς δεν έδειξε το ενδιαφέρον του, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του δημάρχου τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή η αποχή θα μπορούσε εύλογα να ερμηνευτεί ως μια απογοήτευση του κόσμου. Μια απογοήτευση που ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπει ελάχιστα πράγματα να γίνονται στο τόπο μας και ότι ελάχιστα μετράει η γνώμη του.

Μάταια ο δήμαρχος προσπαθούσε να μας πείσει για τα μεγάλα έργα, λέγοντας ακόμη και ανακρίβειες, όπως για το ιατρείο ζώων του Δήμου που στειρώνει και εμβολιάζει τα αδέσποτα. Δεν μας είπε βέβαια πότε έγινε αυτό και επίσης δεν μας είπε με ποιον τρόπο, ως διά μαγείας, εξαφανίζονται κατά καιρούς τα αδέσποτα από την περιοχή μας.

Δεν μας είπε με ποιον τρόπο βοηθά στη λειτουργία των σχολείων με τα έσοδα από την εκμετάλλευση της σχολικής περιουσίας ούτε πότε σκοπεύει να ακούσει τη γνώμη των πολιτών μέσα από την επιτροπή διαβούλευσης.

Δεν μας είπε γιατί αρνήθηκε στους κατοίκους του Καστρίου να δημιουργήσει έναν χώρο συνάντησης που λείπει από το χωριό. Με χρήματα “δικά τους”, προερχόμενα από απαλλοτρίωση εκτάσεων της πρώην κοινότητας. Αντίθετα πρωτοστάτησε στη δημιουργία ενός ακόμη καφενείου στο Μεταξοχώρι, που δεν το χρειαζόταν.

Δεν μας είπε για τις απ’ ευθείας αναθέσεις του δημάρχου που είναι δυσανάλογα περισσότερες από τις ουσιαστικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ως αντιπολίτευση ασκήσαμε φυσικά αυστηρή κριτική και δυστυχώς σε κάποιους αυτό δεν άρεσε. Ο δήμαρχος, με διάφορα τεχνάσματα, ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει στα περισσότερα από τα ερωτήματα που θέσαμε.

Αν και μόνος του παραδέχτηκε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου λαμβάνονται ομόφωνα, παραπονιόταν συνεχώς ότι δεν υπάρχει συνεννόηση. Τι θέλει ακριβώς; Να λέμε “Ναι” σε όλα;

Λυπούμαστε για δύο πράγματα. Πρώτον, γιατί συμμετείχαμε στη συνεδρίαση και, δεύτερον, γιατί ίσως χαλάσαμε μια φιέστα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass