ΣΥΝΟΛΙΚΑ 700 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Τριπλασιάστηκαν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου

* Αυξήθηκε η ζήτηση αλλά και η προσφορά των Λαρισαίων. Κάποιοι με διάθεση να βοηθήσουν, δίνουν ό,τι μπορούν. Οπως τον ελεύθερο χρόνο τους…

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2015 0:50

 

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ.: Λεωνίδας Τζέκας

Σαν ένα βαρέλι δίχως πάτο, σαν ένα τούνελ χωρίς διέξοδο χαρακτηρίζουν το πρόβλημα της επισιτιστικής κρίσης εργαζόμενοι, εθελοντές, άνθρωποι που προσφέρουν στα κοινωνικά παντοπωλεία.

Ο αριθμός των οικογενειών που εξυπηρετούνται από τα κοινωνικά παντοπωλεία διαρκώς αυξάνεται. Μέσα σε ένα χρόνο τα άτομα που αναζητούν βοήθεια από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων αυξήθηκαν κατά 250%! «Παρατηρούμε μια τεράστια αύξηση συμμετοχών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Δεληγιάννης και προσθέτει ότι «μέσα σε διάστημα δεκατεσσάρων μηνών, και ενώ αρχικά οι δικαιούχοι ήταν διακόσια άτομα πλέον έχουν φτάσει στους επτακόσιους».

Κάθε εξάμηνο δηλαδή κατατίθενται ολοένα και περισσότερες αιτήσεις στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνεται και η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά τους για χορηγίες ώστε να γεμίζουν τα ράφια στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μεμονωμένοι πολίτες, επιχειρήσεις, σύλλογοι έχουν εντάξει κατά κάποιο τρόπο στις «υποχρεώσεις» τους την προσφορά για τον συνάνθρωπο. «Οι προσφορές είναι καθημερινές. Από αυτές τις προσφορές μπορούμε και στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη», λέει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πρόνοιας Μιχάλης Ανταστασίου «από τη γιαγιά με τη σύνταξη των 400 ευρώ μέχρι μεγάλες επιχειρήσεις. Η ανταπόκριση των Λαρισαίων στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο».

Τα προϊόντα που προσφέρουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι κυρίως ζυμαρικά και όσπρια. Την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκε στους δικαιούχους κρέας, μια προσφορά μονάδων χοιροτρόφων της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες αναμένετε να δοθούν και κοτόπουλα για τις ημέρες των εορτών.

Αυτή την περίοδο και για όποιον ενδιαφέρεται να προσφέρει, να γνωρίζει ότι υπάρχουν ανάγκες για λάδι, κριθαράκι, ζάχαρη και συμπυκνωμένο γάλα για παιδιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Λαρισαίων Θεόδωρος Γκατζούδης «στηριζόμαστε στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και των φορέων. Μόνο με την αλληλεγγύη ίσως μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη. Οι δικαιούχοι αυξάνονται διαρκώς. Φαίνεται πως η κατάσταση που βιώνουμε δεν έχει τέλος. Το τελευταίο διάστημα υπερδιπλασιάστηκαν οι συνάνθρωποί μας που ζητούν βοήθεια». Μένοντας για λίγα λεπτά στους διαδρόμους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ανάμεσα από τα ράφια με τα ζυμαρικά και τα όσπρια συναντάς ανθρώπους άνεργους, πολύτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά, ηλικιωμένους που ενώ λάμβαναν συντάξεις αυτές είτε κόπηκαν είτε μειώθηκαν τρομακτικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ …ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ο Κ. είναι δικαιούχος στη συγκεκριμένη δομή, άνεργος σιδεράς, «έχω όλα τα εργαλεία αν χρειαστείτε οποιαδήποτε δουλειά εδώ είμαι για να προσφέρω», λέει στον υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου για να προσθέσει, «μόνο ελεύθερο χρόνο έχω. Μπορώ να έρθω εθελοντικά να τοποθετώ τα πράγματα στα ράφια, αν έχετε ανάγκη από άτομα».

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων διαθέτει εκτός από τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης, έπιπλα, οικοσκευές. Οι κοινωνικές υπηρεσίες καταγράφουν τις ελλείψεις των οικογενειών και αυτές καλύπτονται σταδιακά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass