ΒΑΣ. ΒΑΡΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

«Κανένας προγραμματισμός, καταστροφικές επιλογές…»

* Δήμος Ελασσόνας: Αναμασήματα…

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2015 0:13

 

Με αφορμή την πρόσφατη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ελασσόνας για τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2016, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέα Πορεία" κ. Βασίλης Βαρνάς σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δυστυχώς για μια ακόμα χρόνια οι δημότες της επαρχίας Ελασσόνας βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, με την παρούσα δημοτική αρχή να αδυνατεί διαρκώς να παράξει έργο ουσίας, έργο ορατό, με χειροπιαστά αποτελέσματα. Κι αυτό χωρίς αμφιβολία συμβαίνει γιατί ο δήμαρχος και οι αυλικοί του έχουν απορροφηθεί παντελώς από το αγαπημένο τους σπορ… αυτό των απ’ ευθείας αναθέσεων.

Ο κ. Ευαγγέλου μέσα από ένα ρεσιτάλ αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων, από τη μία χύνει κροκοδείλια δάκρυα και κάνει θλιβερές διαπιστώσεις για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και από την άλλη μεριά συνεχίζει το πάρτι των αναθέσεων σε καθεστώς πλήρους αδιαφάνειας.

Με εκκωφαντικές ανακρίβειες - κατά τις τοποθετήσεις του κ. Ευαγγέλου στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο -όσον αφορά τις διαδικασίες ανάθεσης έργων, ο κ. δήμαρχος αφού πρώτα αυτοαποθεώθηκε σαν κατασκευαστής (!)- όπως χαρακτηριστικά μίλησε για την επαγγελματική του ιδιότητα - προσπάθησε να πείσει το σώμα για την ορθότητα των επιλογών του. Προφανώς όμως κάπου μπερδεύεται… πάλι ο κ δήμαρχος.

Δεν το λέμε εμείς, αλλά τα γεγονότα: Οι επιλογές του κ. Ευαγγέλου αποδεικνύονται για μια ακόμα φορά καταστροφικές για τα οικονομικά του δήμου.

Και είναι καταστροφικές διότι δεν είναι αξιακές κατά κύριο λόγο, αλλά βασίζονται αποκλειστικά στο ένστικτο και τη γνώση του δημάρχου τα οποία- όλοι το γνωρίζουν πλέον - πως δεν έχουν αποδειχθεί και τα αποτελεσματικότερα.

Καλό λοιπόν θα ήταν να καταλάβει ο κ. δήμαρχος πως σε τέτοιες περιπτώσεις προτεραιότητα έχει η οικονομική ευρωστία του δήμου και όχι η ευρωστία στις τσέπες συγκεκριμένων παντελονιών.

Σε ό,τι αφορά στην εκτέλεση του τρέχοντος προϋπολογισμού (2015), η αποτυχία εκτέλεσής του είναι παταγώδης και αδιάψευστος μάρτυρας είναι οι ίδιοι οι αριθμοί. Διαπιστώνεται τουλάχιστον 45% απόκλιση(!) από τους στόχους της προηγούμενης χρονιάς.

Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως δεν υπάρχει ούτε ένα μεγάλο έργο όχι σε εκτέλεση, αλλά ούτε καν σε επίπεδο σχεδιασμού για την περιοχή της Ελασσόνας. Αν αυτό δεν αποτελεί ομολογία αποτυχίας από πλευράς του κ. Ευαγγέλου και των συνεργατών του, τότε τι είναι;

Η ψήφιση του παρόντος προϋπολογισμού φέρνει στην επιφάνεια με τον πιο θλιβερό τρόπο κάτι το οποίο επαναλάβαμε πολλές φορές στη μέχρι τώρα θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ότι δηλαδή δεν υφίσταται κανένας ουσιαστικός προγραμματισμός, ότι δεν υπάρχει καμιά τάξη σε τίποτα και ότι δεν είναι ορατό κανένα απτό και ουσιαστικό αποτέλεσμα .

Ο νέος προϋπολογισμός, έχει ακόμα ένα επιπλέον στοιχείο από τον περσινό: Αυτό είναι η προχειρότητα που τον διακρίνει και η απουσία κατεύθυνσης και στόχευσης. Όταν δεν υπάρχει κατεύθυνση και στόχος δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Υπάρχει η λογική του βλέποντας και κάνοντας. Αυτό το βλέποντας και κάνοντας ο κ. Ευαγγέλου το ονομάζει λοιπόν νοικοκύρεμα!

Τα θερμά μας συλλυπητήρια».

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Το γραφείο Τύπου του Δήμου Ελασσόνας απαντώντας στα όσα δήλωσε ο κ. Βασίλης Βαρνάς επισημαίνει: Ο κ. Βαρνάς, αν και παραμένει για αρκετές εβδομάδες στο εξωτερικό, φαίνεται πως δεν μπορεί να αποβάλει τις κακές συνήθειες που τον συνοδεύουν στο εσωτερικό. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αναμασάει τις γνωστές κατηγορίες εναντίον της δημοτικής αρχής, οι οποίες έχουν απαντηθεί όλες κατά τη διάρκεια της χρονιάς που φεύγει.

Λίγες μέρες πριν την έλευση του καινούργιου χρόνου ο κ. Βαρνάς μας εύχεται «θερμά συλλυπητήρια». Εμείς τους ευχόμαστε υγεία, ευτυχία για τον ίδιο και την οικογένειά του και ελπίζουμε η νέα χρονιά να του φέρει τη φώτιση και τη διάθεση ώστε να συμβάλει δημιουργικά, μέσω του ρόλου που του επεφύλαξαν οι πολίτες, στην πορεία του Δήμου Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass