ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗ "ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ"

Ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την Ε.Ε.

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2015 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:24

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Εκδήλωση αφιερωμένη στην 9η Μάη, στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων. Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Τομεακή Επιτροπή Υπαίθρου Λάρισας και η Κομματική Οργάνωση Φαρσάλων του ΚΚΕ. Η εκδήλωση περιελάμβανε Μουσικό Αφηγηματικό Αφιέρωμα για τη μεγάλη αντιφασιστική  νίκη των λαών από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ  και ομιλία από τον Γιώργο Καραβίδα, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Πριν 70 χρόνια, σφραγίστηκε η νίκη των λαών κατά του φασιστικού μπλοκ Γερμανίας - Ιαπωνίας - Ιταλίας και των συμμάχων τους. Το ΚΚΕ τιμά όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, έμειναν ανάπηροι ή αγωνίστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο κατά των εισβολέων κατακτητών, στα πεδία των μαχών, στις πόλεις, στα βουνά, στις θάλασσες και στον αέρα, στην παρανομία. Εκείνους και εκείνες που πάλεψαν με το όπλο ή με την προκήρυξη, κράτησαν ηρωική στάση στα κρατητήρια και στα εκτελεστικά αποσπάσματα.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους και τους καλεί να αναζητήσουν την αλήθεια, τα πραγματικά γεγονότα και τις αιτίες που οδήγησαν στους παγκόσμιους και τοπικούς πολέμους, στην άνοδο και επικράτηση σε ορισμένες χώρες του φασισμού - ναζισμού. Ο φασισμός - ναζισμός είναι παιδί του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ με την έναρξη του πολέμου, από την πρώτη στιγμή σάλπισε την αντίσταση στον εισβολέα, παρά το γεγονός ότι το ίδιο ήταν σοβαρά χτυπημένο από τη μεταξική δικτατορία, με χιλιάδες μέλη του στις φυλακές και τις εξορίες. Αποτελεί πρόκληση και πράξη βεβήλωσης να εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την ανάδειξή του στην κυβερνητική εξουσία ως δικαίωμα των αγώνων του ΕΑΜ, όταν συνεχίζει την πολιτική υπεράσπισης της αστικής τάξης και της εξουσίας της, την πρόσδεση της χώρας σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες, όπως του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και των ΗΠΑ. Οταν όλοι γνωρίζουν ότι το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ συγκρούστηκαν και ένοπλα με τον ιμπεριαλισμό για το δίκιο του λαού και όχι για να έχουν ανταμοιβή συσσίτια.

Οι συλλήψεις και οι δίκες ηγετικών και εκτελεστικών στελεχών της Χ.Α. για τις δολοφονικές επιθέσεις δεν πρέπει να εφησυχάσουν το λαό και το κίνημα. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά την προκλητική προβολή τους από ένα μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, ενώ μεγάλες ευθύνες έχει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Για παράδειγμα η αρνητική στάση της προέδρου της Βουλής να καταδικάσει την τραμπούκικη συμπεριφορά βουλευτή της Χρυσής Αυγής απέναντι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη, αλλά και η προσπάθεια να περάσει στα ψιλά γράμματα η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πέσει στα μαλακά.

Η αντοχή και ικανότητα του ΚΚΕ ως κόμματος παντός καιρού είναι προϋπόθεση για να αναδειχθούν όλες οι αρετές της εργατικής τάξης ως τάξης απελευθερώτριας από την εκμετάλλευση, την κρίση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, μαζί με τους συμμάχους της.

Την αναγκαιότητα και ρεαλιστικότητα του σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής προοπτικής τη διαμορφώνει η ίδια η καπιταλιστική πραγματικότητα, ανεξάρτητα από την πορεία έκβασης της αναμέτρησης μεταξύ καπιταλισμού - σοσιαλισμού κατά τον 20ό αιώνα. Η ιστορική αναγκαιότητα δεν ανατρέπεται.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να σπάσει το κλίμα αναμονής, να ανέβει η μαχητικότητα και απαιτητικότητα του ελληνικού λαού. Γι΄ αυτό στο κάλπικο δίλημμα: Συμφωνία με το νέο αντιλαϊκό πρόγραμμα ή κρατική χρεοκοπία και έξοδος από το ευρώ; Προβάλλουμε τη μοναδική ελπιδοφόρα και ρεαλιστική διέξοδο, με οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης για απόρριψη των οποιωνδήποτε εναλλακτικών αντιλαϊκών αστικών πολιτικών, την ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και την Ε.Ε., σε συμπαράταξη και συσπείρωση με το ΚΚΕ. Προχωράμε μπροστά. Με ιστορική αισιοδοξία. Με πίστη στην εργατική τάξη και την πρωτοπόρα θεωρία μας. Είμαστε σίγουροι. Η τελική νίκη θα είναι των λαών".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass