ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2016 0:08

 

Με κάθε επισημότητα και τη δέουσα κατάνυξη γιορτάσθηκαν προχθές τα Θεοφάνια στη Λάρισα, σε συννεφιασμένο καιρό, παρουσία των Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Αυλώνας κ. Χριστόδουλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την πανηγυρική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου και ακολούθησε η τελετή αγιασμού των Υδάτων στη γέφυρα Αλκαζάρ και η ρίψη του Σταυρού στον Πηνειό ποταμό. Στο ποτάμι έπεσαν 10 κολυμβητές, μεταξύ των οποίων και 5 πολίστες της Ναυταθλητικής Ένωσης Λάρισας και πιο συγκεκριμένα οι Γιώργος Φασουλάς, Γιάννης Θεοχάρης, Κώστας Γαλανόπουλος, Γιώργος Καζαζίδης και Γιώργος Μπούρας. Οι δύο πρώτοι έπιασαν τον Σταυρό και τον παρέδωσαν στον σεβασμιότατο μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τους αντάμειψε με ένα συμβολικό δώρο. Σε δηλώσεις τους οι κ. Φασουλάς, Θεοχάρης (οι οποίοι έχουν ξαναπέσει στο ποτάμι) εξέφρασαν τη χαρά τους για το εγχείρημα, ευχήθηκαν «ο καλός Θεός να βοηθήσει όλο τον κόσμο τη νέα χρονιά» και ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή «για την διαμόρφωση της κοίτης, η οποία διευκόλυνε πολύ το έργο τους».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΟΥΗΛ

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών μετέβησαν στο θέατρο ΟΥΗΛ, όπου πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας από τη δημοτική αρχή Λάρισας. Την τελετή ευλόγησε ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ενώ ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, δήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Καλογιάννης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «η λαμπρή τελετή των Θεοφανίων ολοκληρώνει έναν εορταστικό κύκλο, ο οποίος σημαδεύτηκε από την έλευση της νέας χρονιάς και μας έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσουμε σε έναν απολογισμό της περασμένης χρονιάς και σε έναν στοχασμό της νέας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυσκολίες του 2015 και κυρίως τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες των καιρών. Χρέος όλων μας να αγωνιστούμε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο ανθρώπινο σκηνικό. Όλοι μαζί μπορούμε με συλλογική προσπάθεια να βγούμε σ΄ ένα ξέφωτο που θα διαμορφώσει καλύτερες προοπτικές για όλους».

Ακολούθησε η κοπή πίτας, ενώ στον τυχερό το δώρο που αντιστοιχούσε ήταν ένα ποδήλατο. Η εκδήλωση έκλεισε με μπουφέ και υπό τους ήχους του Ντίνου Καραποστόλου.

Στις εκδηλώσεις των Θεοφανίων παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Ν. Παπαδόπουλος, Χρ. Κέλλας, Κ. Μπαργιώτας, σύσσωμη σχεδόν η δημοτική αρχή, ο αρχηγός ΑΤΑ Χρ. Χριστοδούλου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Γ. Ηλιόπουλος, ο ταξίαρχος ΓΕΔΑΠ Θεσσαλίας Νίκος Διανέλλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Γιώργος Αγάκος, ο διοικητής της ΠΥΛ Κ. Σκούπρας, η ιδιοκτήτρια- εκδότρια της «Ε» Δανάη Γ. Δημητρακοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Μιχαλόπουλος, πρόεδροι τοπικών φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Στις λαμπρές εκδηλώσεις για τον Αγιασμό των Υδάτων στη Λάρισα παρευρέθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας χρόνια πολλά, με υγεία και πρόοδο στη ζωή του καθενός. Ο εξαγνισμός των υδάτων, ισχυρός συμβολισμός και μέρος της θρησκευτικής μας παράδοσης και πίστης, ας μετατραπεί σε ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα τη νέα χρονιά. Ας επέλθει στην πατρίδα η κάθαρση από τις δυνάμεις του λαϊκισμού, της αναξιοκρατίας και της οπισθοδρόμησης. Αυτή θα είναι άλλωστε και η μάχη που θα δώσουμε. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους».

Ο ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Από την πλευρά του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης, από την Ελασσόνα, όπου παρευρέθηκε δήλωσε: «Το Φως της Αγάπης, της Ελπίδας και της Πίστης, το Φως της Χριστιανοσύνης δηλαδή, είθε να φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων, ώστε το νέο έτος να εκφράσουν ακόμα πιο δυνατά την αλληλεγγύη τους στον συνάνθρωπο, αλλά και τη χώρα μας ολόκληρη ώστε να βρει το δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης, αφήνοντας πίσω οριστικά τις μαύρες μέρες των μνημονίων και της καταστροφής. Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά γεμάτα υγεία και φώτιση».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass