ΟΙ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΘΑΓΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια στους Γόννους

* Ευχές απηύθυνε ο δήμαρχος Κώστας Κολλάτος

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2016 0:48

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Με θρησκευτική κατάνυξη και εκκλησιαστική λαμπρότητα παρουσία του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου εορτάστηκε, προχθές Τετάρτη η γιορτή των Αγίων Θεοφανίων στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Γόννων.

Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη γέφυρα του χωριού, όπου έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση Τιμίου Σταυρού.

Ο δήμαρχος Τεμπών, κ. Κώστας Κολλάτος μιλώντας προς τους πιστούς τόνισε: «Χρόνια πολλά, δεχθείτε τις εγκάρδιες ευχές μου για Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ειρήνη, αισιοδοξία, υπομονή, καρτερία. Το 2015 ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά. Η κοινωνία μας δοκιμάστηκε σκληρά από την παρατεταμένη κρίση. Επώδυνες και πολυμέτωπες αντιξοότητες διαμόρφωσαν μια αμείλικτη καθημερινότητα ιδίως για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι περιστάσεις απαιτούν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και με συλλογικότητα, αλληλεγγύη και εθελοντισμό να δημιουργήσουμε κοινωνικές συνθήκες αντάξιες της ιστορίας του τόπου μας.

Σας εύχομαι ολόψυχα καλή και δημιουργική χρονιά, το Άγιο Πνεύμα να φωτίσει, να δώσει ελπίδα και δύναμη σε όλους».

Μετά το τέλος του αγιασμού των υδάτων, ακολούθησαν στην κεντρική πλατεία τα δρώμενα «Λουγγατσιάρια», που ετοίμασαν τα μέλη του χορευτικού τμήματος του Μορφωτικού Συλλόγου-Λαογραφικού Μουσείου Γόννων.

Η τελετή καθαγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε με την παρουσία μεταξύ άλλων, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Τσέτσιλα, του πρώην δημάρχου Γόννων κ. Αναστάσιου Τόλιου, των αντιδημάρχων κ. Χρήστου Τσούγια και Αστέριου Σαΐτη, των δημοτικών συμβούλων κ. Γεωργίας Τσιόπα και κ. Γεώργιου Μανώλη, Βασίλη Ζάχου, Αθανάσιου Καραναστάση, Θωμά Τζέκα, Δημήτρη Μαϊμάρη, του προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Λάμπρου Ζάρρα, του μέλους του Τοπικού Συμβουλίου Μακρυχωρίου κ. Αποστολίνας Σαΐτη, του διευθυντή σύνταξης της «Ε» Χρήστου Τσαντήλα, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.

Επίσης με επισημότητα εορτάστηκαν τα Άγια Θεοφάνια και στις Δημοτικές Ενότητες Μακρυχωρίου, Συκουρίου και Κάτω Ολύμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass