ΗΠΑ: ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συνεργασία με εταίρους για ελάφρυνση του χρέους

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2016 0:22

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Θετικά λόγια, αλλά και παραινέσεις άκουσε από τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου ο Ευ. Τσακαλώτος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη. Ο κ. Λιου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου Μιχ. Ιγνατίου, ο Αμερικανός υπουργός έθεσε ξανά το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, πάγια θέση των ΗΠΑ. Παράλληλα όμως τόνισε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς όπως ανέφερε στον κ. Τσακαλώτο, παίζει σημαντικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ:

«O υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιου πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass