Ροντούλης κατά Κέλλα, Σαρχώση για τους αμβυκούχους

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2016 20:24

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Παρέμβαση στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΘΕΒ στη Λάρισα του π. βουλευτή και υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Στέλιου Ροντούλη καθώς το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η απόσυρση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί. Ο κ. Ροντούλης πρότεινε τη διασύνδεση του δίκαιου αυτού αιτήματος με τις εν εξελίξει αγροτικές κινητοποιήσεις, την παράδοση των κλειδιών του Δήμου Τυρνάβου στον υφυπουργό κ. Αλεξιάδη, για να τονιστεί η έμπρακτη υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στον αγώνα που κάνουν τα Οινοποιεία και οι αμπελοκαλλιεργητές, και ζήτησε, απευθυνόμενος στον παριστάμενο βουλευτή κ. Μπουκόρο, να δεσμευθεί τώρα δημοσίως ο νέος αρχηγός της Ν.Δ. ότι, όταν  η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση, θα καταργηθεί αυτομάτως ο οποιοσδήποτε φόρος κατανάλωσης επί του οίνου.

Σύμφωνα με τον κ. Ροντούλη στη συνέχεια: «τοποθετήθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας, προτρέποντας την κυβέρνηση να άρει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί με την εφαρμογή ισοδυνάμου φορολογικού μέτρου εις βάρος των αμβυκούχων παραγωγών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποφέρει στα κρατικά ταμεία 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ».

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε δημοσίως την οργή του πρώην Τυρναβίτη βουλευτή, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που κάνετε είναι ντροπή. Σε μια δύσκολη στιγμή για τον αγροτικό κόσμο ενσπείρετε διαλυτικά ζιζάνια και με τις απόψεις σας ουσιαστικά θέλετε για ίδιον οικονομικό όφελος να καταστρέψετε τους αμβυκούχους και να εξουθενώσετε τους αμπελοκαλλιεργητές. Χωρίς τους άμβυκες η αμπελοκαλλιέργεια στον Τύρναβο, αλλά και αλλού, τελειώνει ».

Ταυτόχρονα ο κ. Ροντούλης, αποχωρώντας φανερά εκνευρισμένος από την αίθουσα, στηλίτευσε τη συμπεριφορά του παρισταμένου βουλευτή κ. Χρ. Κέλλα και του επίσης παρισταμένου δημάρχου Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, λέγοντας: «Ντροπή σας και στον ένα και στον άλλο. Κάθεστε απαθείς και ακούτε τις ασχήμιες και τις ύβρεις εναντίον των αμβυκούχων. Ο κόσμος, να είστε βέβαιοι, σας έχει πάρει χαμπάρι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass