ΠΡΟΤΕΙΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Πρόταση για φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2015 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 17:31

 

ΑΘΗΝΑ

Την επιβολή φόρου σε ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές πρότεινε η κυβέρνηση στους εταίρους, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, γνωστοποίησαν την Τετάρτη στο Reuters δύο πηγές που δεν κατονομάζονται, αλλά γνωρίζουν το πλαίσιο των συζητήσεων.

Χωρίς να μεταφέρει λεπτομέρειες επί του θέματος, ένας από τους αξιωματούχους που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο τόνισε ότι "δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, αλλά το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση. Μια τέτοια πρόταση δεν αφορά ασφαλώς σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές".

Μία δεύτερη πηγή εκτίμησε ότι η συζήτηση της πρότασης βρίσκεται σε "προκαταρκτικό στάδιο".

Πληροφορίες της Καθημερινής

Ειδικό τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές πιθανόν με συντελεστή 0,1-0,2% προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, που επικαλείται πληροφορία από ανώτατο κυβερνητικό αξιωματούχο ότι το μέτρο βρίσκεται στο τραπέζι με τους δανειστές χωρίς να έχουν καταλήξει στους όρους.

Το ποσοστό θα εξαρτηθεί σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται η εφημερίδα από τις εξαιρέσεις στο ειδικό τέλος που θα εφαρμοστεί. Σημειώνεται ότι είχε εξετασθεί και η επιβολή πάγιας εισφοράς σε κάθε συναλλαγή, μια ιδέα που φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο μπορεί να αποδώσει από 300 έως 600 εκατ. ευρώ ετησίως όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι ετήσιες τραπεζικές συναλλαγές (κάθε είδους συναλλαγή) ξεπερνούν τα 660 δισ. ευρώ.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι το μέτρο δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά γίνεται συζήτηση λόγω του υψηλού δημοσιονομικού οφέλους και ταυτόχρονα της μικρής επίπτωσης που θα έχει στις συναλλαγές των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ωστόσο ο σημαντικότερος ανασταλτικός παράγοντας, είναι το αντικίνητρο που θα δημιουργήσει στους χρήστες καρτών και για το λόγο αυτό στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνεται εξαίρεση των χρεωστικών.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass