ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Νέες προοπτικές στην αγορά φυσικού αερίου

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 0:10
Από το συνέδριο για το φυσικό αέριο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη Από το συνέδριο για το φυσικό αέριο που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη

 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο». Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και το «Ενεργειακό Βήμα ΝΑ Ευρώπης», αναλυθήκαν θέματα που σχετίζονται με την αγορά του φυσικού αερίου, το θεσμικό πλαίσιο, την απελευθέρωση της αγοράς, την τιμολογιακή πολιτική, τις νέες τεχνολογίες καθώς και διάφορα τεχνικά ζητήματα.

Την εκδήλωση συντόνισαν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης Αθ. Καΐσης και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας Λεωνίδας Μπακούρας. Από το συνέδριο εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα ενώ παράλληλα αναμένεται εντός του 2016 να ξεκινήσει και η έναρξη κατασκευής του ελληνικού τμήματος του αγωγού TAP, που θα ενισχύσει σημαντικά το ρόλο της Ελλάδας στον τομέα της αγοράς του φυσικού αερίου, με συνεισφορά στην οικονομία, με τόνωση της τοπικής οικονομίας και με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Παράλληλα και με τον ίδιο στόχο αναμένεται και η έναρξη των εργασιών του διασυνδετηρίου αγωγού IGB, η αναβάθμιση της εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου ( LNG ) στη Ρεβυθούσα και η δημιουργία σταθμού στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Μπακούρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της υλοποίησης κομβικών έργων, νέων υποδομών και την επιτυχή 15ετή πορεία των εταιρειών ΕΠΑ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑ Θεσσαλίας καθώς και για μελλοντικές επενδύσεις στις περιοχές αδείας και για τη χρήση CNG.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass