ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Τώρα ξεκινούν οι αγώνες των μικρομεσαίων

* Παρέλυσε η τοπική αγορά χθες - Ποσοστά καθολικής συμμετοχής παρουσίασε το κλείσιμο των καταστημάτων

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 0:20
Από την προσυγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών στο Επιμελητήριο και από την κεντρική συγκέντρωσή τους στην πλατεία Ταχυδρομείου Από την προσυγκέντρωση των επαγγελματοβιοτεχνών στο Επιμελητήριο και από την κεντρική συγκέντρωσή τους στην πλατεία Ταχυδρομείου

 

Ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα αντίδρασης, με μαζικότητα και συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενάντια στο "τέρας της ασφαλιστικής φορολογίας» έστειλαν χθες οι μικρομεσαίοι της Λάρισας. Η ανταπόκριση των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας του νομού και του Ε.Σ.Λ. στην κινητοποίηση κατά της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή και το κλείσιμο των καταστημάτων παρουσίασε ποσοστά καθολικής συμμετοχής.

Με τη δυναμική και πολυπληθή συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, οι μικρομεσαίοι της αγοράς μοιράστηκαν την αγωνία τους για το αύριο, την ανησυχία για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αδιέξοδη συνταγή που εξαντλεί τα εισοδήματα και συρρικνώνει τους τζίρους τους και δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν να διεκδικούν δυναμικά ένα βιώσιμο ασφαλιστικό και ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Άξιο μνείας είναι ότι για πρώτη φορά μετείχε στην κινητοποίηση και το Επιμελητήριο Λάρισας, με τον πρόεδρο του φορέα Δημ. Αδάμ να δηλώνει στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση της πλατείας Ταχυδρομείου πως "η σημερινή αντίδραση είναι μόνο η αρχή. Χαρακτηρίζοντας το κυβερνητικό εγχείρημα φορολογικό με μανδύα ασφαλιστικού, ζήτησε ανάπτυξη για να στηριχθεί η βιωσιμότητα των Ταμείων. Για μάς το ασφαλιστικό, είπε δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και ασύμμετρης προχειρότητας. Είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων με υπεύθυνη συμμετοχή, με συλλογική δράση και κυρίως με διάλογο , επιχειρήματα, ρεαλισμό και αίσθηση ευθύνης απέναντι στις παλαιότερες και τις νεότερες γενιές", τόνισε υποσχόμενος πως οι τοπικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να μεταναστεύσουν...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΕΒΕΛ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Δημ. Παληογιάννης τόνισε πως το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό οδηγεί σε περισσότερα λουκέτα, σε περισσότερη ανεργία και σε αύξηση της φτωχοποίησης της κοινωνίας. Όχι μόνο δεν δίνει λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα αλλά αντίθετα οδηγεί σε ασφαλιστικό και φορολογικό αδιέξοδο. Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο»

ΠΑΡΕΛΥΣΕ Η ΑΓΟΡΑ

Ποσοστά καθολικής συμμετοχής παρουσίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στη Λάρισα και η αγορά λόγω του απεργιακού μετώπου στην κυριολεξία παρέλυσε. Λόγω της μαζικής συμμετοχής των επιχειρηματικών κλάδων στην χθεσινή κινητοποίηση κάθε παραγωγική διαδικασία σταμάτησε και μόνο οι τράπεζες, και αυτές μετά το πέρας της πορείας και κάποια σουπερ μάρκετ έδιναν σημεία μιας υποτονικής δραστηριότητας... Εμπορικά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αρτοποιεία, βενζινάδικα, καφετέριες, καταστήματα εστίασης, ψιλικών και καπνικών προϊόντων, ήταν όλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, κλειστά. Βέβαια κάποια καταστήματα, των γνωστών πολυεθνικών από το μεσημέρι και μετά άνοιξαν αλλά οι ελάχιστοι καταναλωτές τα επισκέφθηκαν. Ανοικτά ήταν και κάποια σουπερ μάρκετ, όπως και πρατήρια καυσίμων των πολυεθνικών, αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία τους οι τοπικές επιχειρήσεις κατέβασαν "ρολά".

ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Στο μεταξύ ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ εξέφρασαν τη μεγάλη ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το συλλαλητήριο σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία αφού συμμετείχαν χιλιάδες έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες από το σύνολο της επικράτειας. "Η παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο «μη περαιτέρω». Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα. Όχι άλλη φορολογική ομηρεία! Όχι άλλο ασφαλιστικό αδιέξοδο", τόνισαν στο χαιρετισμό τους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασ. Κορκίδης καθώς και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς.

Να σημειώσουμε πως στο πανεμπορικό συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετείχαν και μέλη των εμπορικών συλλόγων Λάρισας και Θεσσαλίας γενικότερα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass