Λαγκάρντ: Αλλαγές σε βάθος στο ασφαλιστικό για ελάφρυνση χρέους

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 1:41

 

ΑΘΗΝΑ

H ασφαλιστική μεταρρύθμιση πρέπει να είναι σημαντική και να πηγαίνει σε βάθος, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, συνδέοντας άμεσα τις αλλαγές με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Όπως εξήγησε, στο πλαίσιο συνέντευξης, δεδομένου ότι 10% του ελληνικού ΑΕΠ πηγαίνει στη στήριξη του ασφαλιστικού, η μεταρρύθμισή του είναι απαραίτητη ώστε να μην συσσωρεύονται ελλείμματα και χρέος.

«Εάν οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό δεν είναι τόσο σημαντικές και βαθιές όσο χρειάζεται, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους από την άλλη πλευρά [τους Ευρωπαίους]. Αλλά, εξίσου, όσο μεγάλη και να είναι η ελάφρυνση δεν θα κάνει το ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο» είπε.

Η κ. Λαγκάρντ τόνισε πως το ασφαλιστικό πρέπει να καταστεί βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμη και μακροχρόνια βάση, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι το Ταμείο επιβάλλει δρακόντειες μεταρρυθμίσεις, τόνισε όμως πως «τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν».

Για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, αλλά και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή. «Η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συνοδεύσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει στην πραγματική ζωή και όχι στα χαρτιά» τόνισε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass