ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ

Πάγωμα αποδοχών το 2016 και αύξηση 1% από του χρόνου

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2016 2:21

 

Πάγωμα αποδοχών το 2016 και αύξηση 1% από 1/4/2017 προβλέπει η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ). Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος, από 1/1/2016 έως 31/12/2017. Η σύμβαση αφορά 60.000 εργαζόμενους στον τουρισμό και προβλέπει, μεταξύ άλλων, διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και αύξηση 1% από 1η Απριλίου του 2017. Πρόκειται για την τρίτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, σύμφωνα με την οποία διατηρείται το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων. Επίσης, είναι η δεύτερη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση αποδοχών των εργαζομένων.

Επιχειρηματίες και εργαζόμενοι της ελληνικής Ξενοδοχίας, κινήθηκαν με συνέπεια, ειλικρινή διάλογο και υπευθυνότητα, με κοινό στόχο την ανάγκη εξασφάλισης της εργασιακής ειρήνης στον πλέον σημαντικό και ελπιδοφόρο κλάδο της εθνικής οικονομίας, τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών στον ξενοδοχειακό κλάδο και την ανάγκη διατήρησης και αύξησης των θέσεων εργασίας, στο πλαίσιο των περιορισμών που δημιουργεί η ύφεση των επτά τελευταίων ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass