ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 20,7% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΕΡΣΙΝΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ 2% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ

Ακόμη φθηνότερο τον Φεβρουάριο το φυσικό αέριο

* Αυξημένη η ζήτηση - Σύνδεση σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης εξασφαλίζει η ΕΠΑ Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2016 0:16

Σημαντικά μειωμένη κατά 20,72% σε σχέση με το Φεβρουάριο του 2015 είναι σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου που διαθέτεις στους οικιακούς πελάτες της η ΕΠΑ Θεσσαλίας. Η τιμή του κατά τον τρέχοντα μήνα ανέρχεται σε 0,58 ευρώ /Nm3 (0,051 ευρώ/ kWh) συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων ενώ παρουσιάζει επιπλέον μείωση της τάξεως του 1,95% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2016, όταν η τιμή του διαμορφωνόταν στο Ο,052 ευρώ/ kWh). Παράλληλα προσφέρει 24,32%/ Kwh εξοικονόμηση σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης καθιστώντας το ιδιαίτερα ανταγωνιστικό σε σχέση με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειες.

Η μείωση της τιμής του αερίου έρχεται να αντισταθμίσει την συγκυριακή αύξηση που είχε η τιμή του αερίου κατά 2% περίπου το φετινό Ιανουάριο, γεγονός που είχε δημιουργήσει δικαιολογημένα παράπονα σε Λαρισαίους καταναλωτές οι οποίοι λόγω της παρατεταμένης πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου ανέμεναν περαιτέρω αποκλιμάκωση. Ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας, είχε εξηγήσει τότε πως η μικρή αύξηση της τιμής για τον Ιανουάριο 2016, οφειλόταν στη διακύμανση της νομισματικής ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου που προέκυψε το συγκεκριμένο διάστημα και ότι το φαινόμενο ήταν συγκυριακό. Προέβλεπε μάλιστα πως το ποσοστό μείωσης της τιμής κατά το φετινό τετράμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου -Απριλίου σε σχέση με το αντίστοιχο του 2015 θα είναι της τάξης του 20% περίπου, για το οποίο τελικά επαληθεύεται….

ΑΥΞΗΜΕΝΗ Η ΖΗΤΗΣΗ

Στο μεταξύ η ΕΠΑ Θεσσαλίας αναγνωρίζοντας την αυξημένη ζήτηση για τη χρήση φυσικού αερίου και παρά τη σημαντική οικονομική ύφεση, υλοποιεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, πραγματοποιώντας επεκτάσεις δικτύου σε υφιστάμενες καθώς και σε νέες περιοχές. Συγκεκριμένα το δίκτυο επεκτείνεται στα Φάρσαλα, με τις εργασίες να ξεκινούν στο επόμενο διάστημα καλύπτοντας τις ανάγκες των πολιτών.

ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η διεύθυνση Επιχειρησιακών Δραστηριοτήτων της εταιρίας η χρήση του φυσικού αερίου έχει αποδειχτεί πως αποτελεί την πρώτη επιλογή των πολιτών της Θεσσαλίας, καθώς προσφέρει οικονομία, ευκολία στη χρήση ενώ παράλληλα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος. Με γνώμονα τη θέλησή της να παρέχει με υπευθυνότητα αξιόπιστες υπηρεσίες στους Θεσσαλούς πολίτες, όπως κάνει πάντα από το 2000, δίνει τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου και να απολαύσουν τα οφέλη του μέσα σε 30 ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης. Η συγκεκριμένη δράση αφορά κτίρια που βρίσκονται στο υφιστάμενο δίκτυο φυσικού αερίου και οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να επωφεληθούν της δράσης, μπορούν να καταθέσουν τη σχετική "αίτηση ενδιαφέροντος" προκειμένου η Ε.Π.Α. να διενεργήσει δωρεάν αυτοψία στον χώρο τους και να τους επιδώσει τη σχετική προσφορά σύνδεσης. Εναλλακτικά, μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά από τις 8:00 έως τις 16:00 στο τηλέφωνο: 11150 ή να επισκεφθούν τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της ΕΠΑ Θεσσαλίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass