ΓΙΑ ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ - ΘΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΡΤΙΟΥ

Νέο πρόγραμμα voucher για 26.000 ανέργους

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:22

Ενα... παλαιό πρόγραμμα voucher που ανακλήθηκε τον περασμένο Μάιο αναμένεται να υλοποιηθεί για 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, στα μέσα Μαρτίου. Εμφανώς ανασχεδιασμένο, με τον ίδιο προϋπολογισμό (112 εκατ. ευρώ), το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιπλέον 10.000 άτομα, προβλέπει σημαντικά αυξημένη επιδότηση προς τον άνεργο και όχι προς τον φορέα κατάρτισης, ενώ δεν πριμοδοτεί συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας, καθώς αφορά 10 δυναμικούς κλάδους και 44 ειδικότητες.

Με τον ανασχεδιασμό που έγινε τους τελευταίους μήνες το πρόγραμμα απευθύνεται πλέον σε 26.000 και όχι σε 16.000 ανέργους. Παράλληλα, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση σε ιδιωτικές εταιρείες για 6 μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιελάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων. Με τον νέο σχεδιασμό ο άνεργος που θα προσληφθεί, θα λάβει μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή 5.500 ευρώ, ενώ με τον αρχικό ο άνεργος λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το νέο πρόγραμμα αφορά 10 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και 44 ειδικότητες και όχι 3 που προβλεπόταν αρχικώς. Με τον νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass