ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Απαξιώθηκε η Οικονομική Επιθεώρηση

* Στη Λάρισα διεξήχθη η συνέλευση του Π.Σ.Σ.Ο.Ε. που είναι ο μόνος θεσμός που έμεινε για να τη θυμίζει…

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:23
Από την ετήσια συνέλευση και την κοπή πίτας του συλλόγου στο Επιμελητήριο της Λάρισας Από την ετήσια συνέλευση και την κοπή πίτας του συλλόγου στο Επιμελητήριο της Λάρισας

 

Στην αναγκαιότητα ανασύστασης, επάνδρωσης και εκσυγχρονισμού της Οικονομικής Επιθεώρησης γιατί η ύπαρξη και η αποστολή της είναι ιδιαίτερα σημαντική επικεντρώθηκαν οι εργασίες της γενικής συνέλευσης των μελών του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων της.

Η ετήσια συνέλευση του συλλόγου διεξήχθη προχθές την Κυριακή στο Επιμελητήριο Λάρισας και στη διάρκεια της ομιλίας της η πρόεδρος κ. Ελένη Βρανά ζήτησε τη συμπαράσταση όλων των φορέων σε μια κοινή προσπάθεια επανασύστασης του παλιότερου ελεγκτικού κλάδου στο χώρο της διοίκησης και ειδικότερα του Υπ. Οικονομικών και έθεσε τα μέλη του Π.Σ.Σ.Ο.Ε. στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να συμβάλουν με τις προτάσεις τους, στην αποκατάσταση της αίγλης και του κύρους του ελεγκτικού αυτού μηχανισμού.

Διότι οι συνταξιούχοι σήμερα αυτού του κλάδου προσφέραμε για πολλά χρόνια τα μέγιστα στο δημόσιο, αποκομίζοντας με την εμπειρία και γνώσεις που σήμερα ίσως με κάποιο τρόπο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Εξάλλου σε καρό πολέμου δεν καλούνται και οι απόστρατοι αναρωτήθηκε, εκτιμώντας πως και "σήμερα οικονομικό πόλεμο έχουμε"…

Κάνοντας μια αναδρομή στο ρόλο και στο έργο της υπηρεσίας, η κ. Βρανά επισήμανε πως η Οικονομική Επιθεώρηση ιδρύθηκε το 1859 και έκτοτε λειτούργησε αδιάλειπτα με διάφορες μορφές οργάνωσης μέχρι που πήρε τη σημερινή της μορφή που δεν θυμίζει σε τίποτε τον αρχικό της σκοπό και ισχύ. Η σπουδαιότητα του έργου της αποδεικνύεται με την πολυετή και ποικιλότροπη δράση της στον τομέα της δημόσιας διοίκησης. Η εποπτεία υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, οι υποδείξεις και οι κατευθυντήριες οδηγίες από τους Οικονομικούς Επιθεωρητές, η παραπομπή επίορκων υπαλλήλων, ο καταλογισμός ταμειακών και διαχειριστικών ελλειμμάτων, ο έλεγχος και η θεραπεία ελλείψεων σε διαχειρίσεις νομικών προσώπων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων, η εποπτεία και ο έλεγχος των τελωνειακών, χημικών και δημοσιονομικών υπηρεσιών, καθώς και η εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών, είναι ορισμένες από τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιθεώρησης, η οποία λειτούργησε πάντα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Όσοι έχουν υπηρετήσει και όσοι ακόμη υπηρετούν, ως Οικονομικοί Επιθεωρητές, εργάστηκαν και εργάζονται πάνω σε αυτά τα αντικείμενα, με τη γνώση και την συσσωρευμένη πολυετή εμπειρία τους στην Οικονομική Επιθεώρηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η Οικονομική Επιθεώρηση δεν υπάρχει πλέον με τη μορφή που την υπηρετήσαμε. Είναι θέμα χρόνου να καταργηθεί ακόμα και ο τίτλος της, αφού έχει διασπασθεί και έχει αλλάξει αντικείμενο και ρόλο. Η γνώμη μας είναι πως η Οικονομική Επιθεώρηση θα πρέπει να ανασυσταθεί γιατί η αποστολή της είναι ιδιαίτερα αναγκαία, και εμείς οι συνταξιούχοι, μέσω του Π.Σ.Σ.Ο.Ε. είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την καινούργια υπηρεσία".

Σημειώνεται ότι στο, περιθώριο της συνέλευσης, που δεν είχε την αναμενόμενη συμμετοχή λόγω των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους. Στην συνέλευση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο περιφερειαάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας Σπ. Βαλιώτης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass