ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στον "αέρα" το μέτρο της απόσυρσης Ι.Χ.

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 0:49

Από τα χείλη των δανειστών κρέμεται η αγορά αυτοκινήτου αφού σύμφωνα με πληροφορίες το κουαρτέτο αμφισβητεί την αποδοτικότητα του συγκεκριμένου μέτρου. Η κυβέρνηση από την άλλη φαίνεται να έχει πειστεί για τα οφέλη του συγκεκριμένου μέτρου που θεωρείται ότι θα αποφέρει έσοδα στα κρατικά ταμεία και θέλει την παράταση του μέτρου έως τον Ιούνιο . Όμως μετά την προχθεσινή συνάντηση των δανειστών και των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων φαίνεται να υπάρχει χάσμα απόψεων.

Μάλιστα απ' ότι φαίνεται, τα στελέχη του κουαρτέτου θα παραμείνουν στη συγκεκριμένη γραμμή μέχρι και την τελική συζήτηση εκτός αν υπάρξει καινούρια πρόταση από την ελληνική πλευρά η οποία θα διαθέτει και τεκμηριωμένα στοιχεία. Η συνάντηση ήταν μάλλον δυσάρεστη για την ελληνική πλευρά ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το κουαρτέτο φαίνεται αποφασισμένο να αποσύρει το συγκεκριμένο μέτρο για τους παρακάτω λόγους:

- Λόγω των έντονων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός δεν θεωρείται δεδομένο ότι η απόσυρση δεν πρόκειται να επιφέρει τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

- Το κουαρτέτο εκτιμά ότι η αγορά των αυτοκινήτων θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω της οικονομικής δυσπραγίας.

- Δεν έχουν εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει σωστή εφαρμογή του μέτρου.

- Οι δανειστές τέλος θεωρούν ότι η απόσυρση δεν θα συμβάλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Προς το παρόν το πιθανότερο σενάριο είναι να εγκαταλειφθεί η προσπάθεια συνέχισης του μέτρου. Αν συμβεί αυτό οι επιπτώσεις στην αγορά αυτοκινήτου θα είναι σημαντικές υποστηρίζουν άνθρωποι της αγοράς εκτιμώντας ότι οι έμποροι αυτοκινήτων θα μειώσουν κι άλλο τη δραστηριότητά τους και μερίδα εργαζομένων θα χάσει τη δουλειά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass