ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Η οικονομική κρίση χτυπά την τρίτεκνη οικογένεια

* Νέα διοίκηση απέκτησε ο σύλλογος του ν. Λάρισας - Οι στόχοι και οι προτεραιότητες

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2016 0:55
Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών των τριτέκνων στο Επιμελητήριο Από την εκλογοαπολογιστική συνέλευση των μελών των τριτέκνων στο Επιμελητήριο

 

Την ανάγκη της θεσμικής και νομικής ένταξής τους στις πολυμελείς οικογένειες, προκειμένου να αρθεί το οξυμένο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας ανέδειξαν για μια ακόμη φορά τα μέλη του συλλόγου τριτέκνων ν. Λάρισας. Στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, που πραγματοποίησαν προχθές στο Επιμελητήριο και πριν από την ανάδειξη των νέων τους διοικητικών οργάνων, διοίκηση και μέλη του συλλόγου, ζήτησαν από την πολιτεία να δει θετικά όλα τα θεσμικά αιτήματα τους και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα πρώτα αποφασιστικά βήματα που γίνονται προς την κατεύθυνση αυτή.

Μιλώντας στη συνέλευση ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου Λεωνίδας Μουζηθράς, αναφέρθηκε στη δυσχερή κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθουν οι τρίτεκνες οικογένειες τα τελευταία χρόνια, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την χώρα, έθιξε το εθνικό πρόβλημα της δημογραφικής συρρίκνωσης σε συσχετισμό με το ασφαλιστικό, κατέδειξε την ανάγκη λήψης μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για την αναστροφή των αρνητικών τάσεων και "κωδικοποίησε" τις προτεραιότητες του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Όπως εξήγησε "μέσω προτάσεων και στοχευμένων παρεμβάσεων σε υπουργεία, βουλευτές, φορείς, δημοτικές αρχές και υπηρεσίες, θα πρέπει να συνεχίσουν να διεκδικούν την ένταξή τους στα μειωμένα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, το ετήσιο επίδομα των 500 ευρώ ανά παιδί μετά την ενηλικίωση του παιδιού να δίνεται στα υπόλοιπα τέκνα, την υπαγωγή των τριτέκνων Δημοσίων Υπαλλήλων στην κατηγορία των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων-μεταθέσεων και την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την διανομή τροφίμων.

ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Ειδικά για την επισιτιστική βοήθεια τα όρια των εισοδηματικών κριτηρίων θα πρέπει να επανακαθοριστούν καθώς οικογένειες με τρία παιδιά και με εισοδήματα στο όριο της φτώχειας μένουν εκτός προγράμματος επειδή στα κριτήρια υπολογισμού του εισοδήματός τους συνυπολογίζονται και τα επιδόματα τέκνων που λαμβάνουν από την πολιτεία!

Το αποτέλεσμα είναι να απορρίπτονται σωρηδόν οι αιτήσεις τους, γιατί με το συνυπολογισμό των επιδομάτων που δικαιούνται ως τρίτεκνοι το συνολικό τους εισόδημα εμφανίζεται μεγαλύτερο από τα όρια που προβλέπει η σχετική απόφαση και χαρακτηρίζονται μη δικαιούχοι λόγω υπέρβασης κριτηρίων. Θυμίζουμε ότι τα κριτήρια εισοδήματος κυμαίνονται από 3.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα για το ένα άτομο και φτάνει τα 7.200 για τα τρία άτομα.

Πάντως αν και βασικό και κυρίαρχο αίτημά τους παραμένει η πλήρης εξομοίωση με τους πολύτεκνους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που τους εντάσσει στις ευεργετικές διατάξεις στις προσλήψεις του δημοσίου και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν μειωμένα ή και μηδενικά δημοτικά τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μετά το πέρας της συνέλευσης ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου 9μελούς διοικητικού συμβουλίου, της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία τους «ΟΠΟΤΤΕ».

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν 104 μέλη και σύμφωνα με τα αποτελέσματα:

* Στο ΔΣ κατά σειρά ψήφων εκλέγονται οι Νιάκα Ελένη, Λεωνίδας Μουζήθρας, Γκόβαρης Δημήτρης Μπουλούμπασης Δημήτρης, Αποστολοπούλου Δήμητρα) Κουλίζη Ευαγγελία Γκλέτου Μαρία, Τσικούρας Ζήσης και Μακάς Ντίνος. Οι τρεις αναπληρωματικοί είναι οι Σχοινάς Δημοσθένης, Καραμούζας Κων/νος και Ντίνας Παναγιώτης. Σημειώνεται ότι τα τρία από τα 9 μέλη του ΔΣ μπαίνουν για πρώτη φορά στη διοίκηση του συλλόγου.

* Στην Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας οι Λεωνίδας Μουζήθρας και Γκόβαρης Δημήτρης. Τα δύο αναπληρωματικά μέλη είναι οι Καραμούζας Κων/νος και Μακάς Ντίνος.

* Την Ελεγκτική επιτροπή θα συγκροτούν οι Ζουμπελούλη Ελπινίκη, Νέμα Σοφία και Παναγούλη Αφροδίτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass