ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

"Μπλόκο" σε εφοριακούς με συγγενείς φοροτεχνικούς

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2016 0:15

 

Φαινόμενα διαφθοράς και παραβίασης του δημοσιουπαλληλικού κώδικα αναφορικά με ασυμβίβαστα και επαγγέλματα συγγενικών προσώπων επιχειρεί να αντιμετωπίσει το Υπ. Οικονομικών. Με σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από τη γενική διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού όσοι υπάλληλοι της ΓΓΔΕ έχουν συγγενικά πρόσωπα, τα οποία ασκούν το επάγγελμα του λογιστή (σε λογιστικό γραφείο ή επιχείρηση) και εφόσον πρόκειται για σύζυγο ή γονέα ή γονέα συζύγου ή τέκνα ή αδελφούς, θα πρέπει να υποβάλουν στην υπηρεσία τους δήλωση αναφέροντας τα πλήρη στοιχεία των συγγενών τους, την έδρα άσκησης του επαγγέλματος.

Κάθε υπηρεσία είναι υποχρεωμένη στη συνέχεια να καταχωρήσει τα στοιχεία σε ειδικές καταστάσεις και τις αποστείλει στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών. Να σημειωθεί ότι ήδη από το 2014 είχε ξεκινήσει η υποχρέωση των υπαλλήλων να γνωστοποιούν τα συγγενικά τους πρόσωπα, ωστόσο, πλέον υπάρχει διορία έως τις 2 Μαρτίου για να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία.

Προφανώς τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν για τις μετακινήσεις προσωπικού που θα γίνουν στο μέλλον. Για παράδειγμα, στις περιπτώσεις που ένας εφοριακός υπηρετεί σε εφορία στη χωρική αρμοδιότητα της οποίας στενό συγγενικό του πρόσωπο διατηρεί φοροτεχνικό γραφείο θα βρίσκεται ψηλά στη λίστα των υποψηφιοτήτων για μετάθεση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass