ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες ετοιμάζει ο ΟΑΕΕ

* Επισκέφθηκε το περιφερειακό κατάστημα και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 0:26

 

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο διοικητής και υποδιοικητής του ΟΑΕΕ Δημ. Τσακίρης και Δημ. Χριστοφορίδης αντίστοιχα, προκειμένου να ενημερώσουν του υπαλλήλους του τοπικού Οργανισμού για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που δρομολογεί το Ταμείο των Ελευθέρων Επαγγελματικών με σκοπό τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Τα στελέχη του ΟΑΕΕ συναντήθηκαν με τον περιφερειακό διευθυντής Λάρισας κ. Δημ. Ταμπάρα με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται τόσο με την πορεία είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών όσο και για τη γενικότερη λειτουργία του περιφερειακού καταστήματος ενώ απηύθυναν χαιρετισμό στο σεμινάριο που διεξήχθη για τους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ στο Επιμελητήριο για την επικείμενη εφαρμογή του "Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης".

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας, τον οποίο ενημέρωσε για την προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση του ΟΑΕΕ στις λειτουργικές δομές του Ταμείου, για την επικείμενη εκστρατεία προβολής των νέων διαδικτυακών εφαρμογών στον επαγγελματικό κόσμος της περιοχής και συζήτησαν για τις κυοφορούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και τη βιωσιμότητα του Ταμείου.

Ο κ. Αδάμ ενημέρωσε τον κ. Τσακίρη για την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται επί μακρόν η τοπική επιχειρηματικότητα και για την αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών και οφειλών και του κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τη αντιμετώπιση του προβλήματος. Τέτοιες θα μπορούσε να είναι του είπε, η 3ετής τουλάχιστον απαλλαγή από ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις στους πρωτοεισερχόμενους στην επιχειρηματική δράση, το «πάγωμα» των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών και η παροχή της δυνατότητας επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας. Όπως επισήμανε στον διοικητή του ΟΑΕΕ ο κ. Αδάμ "σαφώς και χρειαζόμαστε ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα. Δεν μπορούμε να επιμένουμε σε ένα σύστημα του χθες, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο. Αλλά θέλουμε ασφαλιστικό που να συνδυάζει την ανάπτυξη με τη δικαιοσύνη. Ένα σύστημα το οποίο θα διευκολύνει την ανάπτυξη, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα όλους τους εργαζόμενους".

Να σημειώσουμε πως στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο διευθυντής Λάρισας του ΟΑΕΕ κ. Δημ. Ταμπάρας και ο εκπρόσωπος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ και μέλος του Επιμελητηρίου Αστ. Τσούτσας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass