ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

"Ατομικό λογαριασμό" αποκτά ο ασφαλισμένος του ΟΑΕΕ

* Θα αντλεί στοιχεία για την ασφαλιστική διαδρομή και θα ενημερώνεται για τις οφειλές του

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2016 0:13
Από το σεμινάριο που έκαναν στελέχη του ΟΑΕΕ σε υπαλλήλους της Λάρισας Από το σεμινάριο που έκαναν στελέχη του ΟΑΕΕ σε υπαλλήλους της Λάρισας

 

Ένα ταχύρρυθμο σεμινάριο ενημέρωσης γύρω από την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ταμείου, υλοποίησαν προχθές στη Λάρισα στελέχη του ΟΑΕΕ. Η ενημέρωση στους υπαλλήλους του τοπικού τμήματος έγινε στο Επιμελητήριο από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εσόδων του Οργανισμού Χρ. Λιαπάκη και τον προϊστάμενο του τμήματος εσόδων Ιωαν. Ζαφειρόπουλο τόσο για την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των προσφερόμενων προς τους ασφαλισμένους του υπηρεσιών, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων όσο και για τον "Ατομικό Λογαριασμό Ασφαλισμένου".

Όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της συνεχούς βελτιστοποίησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το ασφαλιστικό κοινό, μέχρι τις αρχές Απριλίου η διεύθυνση Εσόδων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τη διαδικτυακή εφαρμογή «Ατομικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου». Η εφαρμογή, όπως εξήγησε ο κ. Λιαπάκης στην "Ε" αποτελεί ένα έργο πνοής για τον Οργανισμό καθώς θα συμβάλλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, στην αποσυμφόρηση των υπηρεσιών και σε σημαντική περικοπή των λειτουργικών δαπανών. Θα πρόκειται για ένα λογαριασμό που θα έχει όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου τα οποία θα συνθέτουν το "ασφαλιστικό προφίλ" του. Μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΕ και με τους προσωπικούς του κωδικούς του taxis, θα πιστοποιηθεί και θα αποκτήσει τη δυνατότητα άντλησης των ατομικών στοιχείων ασφάλισης, θα μπορεί να παρακολουθεί την διαδρομή του στο Ταμείο, τις οφειλές του από το 1990 και εντεύθεν, τις τρέχουσες και τις ληξιπρόθεσμες, θα μπορεί να τις πληρώνει και θα μπορεί να εκδίδει ασφαλιστική ενημερότητα αποφεύγοντας μετακινήσεις και χρόνο…

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη εφαρμογή επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία από τα τέλη του περασμένου χρόνου αλλά κάποια τεχνικά προβλήματα καθυστέρησα την έναρξή της, ενώ αντίστοιχη εφαρμογή έχει ήδη για τους ασφαλισμένους του το ΙΚΑ.

Να σημειώσουμε πως στο σεμινάριο (ανάλογα γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας) μίλησαν ακόμη η προϊσταμένη του τμήματος Αναγκαστικών μέτρων Βασιλεία Λεκοτονετάκη, η υπάλληλος του τμήματος εσόδων κ. Ελένη Δουλκερίδου και ο υπάλληλος του τμήματος Αναγκαστικών μέτρων του ΟΑΕΕ Μιχ. Χρησταράς.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Στο μεταξύ την επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία, πιέζουν οι επιχειρηματίες της Λάρισας. Όπως έγινε γνωστό η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών σχεδιάζει να ζητήσει από το Υπ. Οικονομικών, να επεκταθεί και για τα φορολογικά χρέη η ρύθμιση των 100 δόσεων. Όπως λένε η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα στην έκδοση απόφασης για τα ασφαλιστικά ταμεία, βάσει της οποίας μπορούν να επανενταχθούν στην ρύθμιση των 100 δόσεων εκείνοι που λόγω της μη καταβολής των τρεχουσών εισφορών την απώλεσαν. Όμως δυστυχώς ανάλογη ρύθμιση για τους οφειλέτες προς την εφορία δεν υπάρχει. Επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών δεν είναι κακοπληρωτές, αλλά η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει τη διευθέτηση των οφειλών τους, καλό είναι να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης και για τα χρέη αυτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass