Οι νέες τάσεις στις αλυσίδες καταστημάτων στην 18η Kem Franchise

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2016 20:46

Oι νέες τάσεις στον κλάδο του franchise παρουσιάζονται στη διεθνή έκθεσηKem Franchise, η οποία πραγματοποιείται από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Οι επικεφαλής γνωστών αλυσίδων από τον κλάδο των super markets, της εστίασης και του καφέ, των καλλυντικών, των υπηρεσιών και της εκπαίδευσης υποδέχονται όλους τους επίδοξους επιχειρηματίες και τους παρουσιάζουν μια σειρά από επενδυτικές επιλογές καθώς και πληροφορίες για το καθεστώς λειτουργίας, το νομικό πλαίσιο και τους τρόπους χρηματοδότησης.

Η διοργάνωση της έκθεσης συμπίπτει με μια κρίσιμη οικονομική και πολιτική συγκυρία για τις επιχειρήσεις και αποσκοπεί στην παρουσίαση των success stories των νέων επιχειρηματιών που εντάχθηκαν σε μια αλυσίδα franchise, άνοιξαν εν μέσω κρίσης τη δική τους επιχείρηση και εξασφάλισαν το επαγγελματικό τους μέλλον. Κατά την έκθεση θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια ενώ επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συνεργασίας και τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επώνυμη επιχείρηση.

Η επενδυτική δυνατότητα των νέων franchisee

Σημαντικά στοιχεία για τις τελευταίες τάσεις στον κλάδο του franchise αναδεικνύει η τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία MSO-Marketing Services Organization για λογαριασμό της διεθνούς έκθεσης KEM Franchise.

Η επενδυτική δυνατότητα των υποψηφίων επενδυτών απεικονίζεται στο ακόλουθο διάγραμμα. O κύριος όγκος των ερωτώμενων (61,48%) παρουσιάζει επενδυτική δυνατότητα ή πρόθεση επένδυσης έως 100.000 ευρώ. Το 21,22% είναι διατεθειμένο να επενδύσει έως 200.000 ευρώ, το 10,93% μεταξύ 201.000 ευρώ και 300.000 ευρώ, ενώ το 6,37% εμφανίζει  επενδυτική δυνατότητα άνω των 301.000 ευρώ.

Ως προς τα προς επένδυση ποσά ανά κατηγορία στην κατηγορία «Εστίαση –Τρόφιμα», οι ερωτηθέντες δήλωσαν ότι προτίθενται να διαθέσουν έως 100.000ευρώ σε ποσοστό 73,64% αλλά ταυτόχρονα την επιλέγουν ως κύριο πεδίο ενδιαφέροντος και άτομα που θέλουν να επενδύσουν ποσά άνω των 301.000 ευρώ με ποσοστό 3,10% αλλά και άτομα που επιθυμούν να διαθέσουν από 101.000 ευρώ- 300.000 ευρώ.

Το franchise θέτει σε τροχιά ανάπτυξης τις νέες επιχειρήσεις.

 

Οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο δίκτυο franchise απέδειξαν ότι αντέχουν στο χρόνο καθώς εντάσσονται στις ελάχιστες περιπτώσεις, οι οποίες αντί να συρρικνώνονται, αναπτύσσονται. Αντίθετα, σύμφωνα με έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων βρίσκονται σε καθεστώς συρρίκνωσης και διαρκούς ματαίωσης ή στη καλύτερη των περιπτώσεων αναστολής των επενδυτικών σχεδίων («κλειστό μέχρι νεοτέρας»).

Σύμφωνα με την έρευνα:

  • Το ποσοστό των μικρών επιχειρήσεων, που θεωρούν πολύ ή αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να έχουν το επόμενο διάστημα σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας, σε βαθμό που θα κινδυνεύσουν να κλείσουν επανήλθε στα επίπεδα των προηγούμενων ετών, αντανακλώντας το πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις. Το 46,3% των επιχειρήσεων θεωρεί ως πολύ πιθανό τον κίνδυνο λουκέτου (έναντι 32,9% στην αντίστοιχη έρευνα Φεβρουαρίου 2015).
  • Άμεσο κίνδυνο κλεισίματος το επόμενο εξάμηνο αντιμετωπίζει το 27,3 % των μικρών επιχειρήσεων. Εκτιμάται ότι η μείωση επιχειρήσεων το επόμενο εξάμηνο θα είναι 63,000 και θα αφορά κυρίως τις πολύ μικρές επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 30% των αυτοαπασχολούμενων δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να διακόψει ή να αναστείλει την επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το σενάριο βάσης του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ τα πιθανά λουκέτα επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο «κόκκινο» συνεπάγονται κίνδυνο απώλειας 138,000 θέσεων συνολικής απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί).

Ελληνικές επιχειρήσεις: Ικανές να παράγουν όχι όμως και να πουλήσουν

Άλλη μία έρευνα κατέδειξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι ικανές να παράγουν καινοτομία , όχι όμως και να πουλήσουν καθώς παρουσιάζουν έλλειμμα οργανωσιακής κουλτούρας σε ό,τι αφορά την καινοτομία, παρά τα σκληρά μαθήματα της οικονομικής κρίσης. Τα ελλείμματα αυτά αποτύπωσε η πιλοτική έρευνα σε δείγμα περίπου 250 βορειοελλαδικών επιχειρήσεων (Δυτική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία), που εκπονήθηκε με τη χρήση της νέας μεθοδολογίας μέτρησης καινοτομικότητας της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ). Και σε αυτή την περίπτωση, η ένταξη σε ένα δίκτυο franchise και η συνεργασία με μια επώνυμη αλυσίδα, «θωρακίζει» τον νέο επιχειρηματία από τέτοιους κινδύνους καθώς καλείται να εφαρμόσει μια «δοκιμασμένη» συνταγή η οποία έχει ήδη μια πορεία στην αγορά και έτοιμο πελατολόγιο.

Σεμινάρια επιχειρηματικότητας στην KEM Διεθνής Έκθεση Franchise

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια από επαγγελματίες του κλάδου, που θα μεταφέρουν τις γνώσεις και εμπειρίες τους σε ό,τι αφορά την επιχειρηματική ανάπτυξη και το θεσμό του franchise.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass