ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Την επαναφορά των 100 δόσεων ζητούν οι φοροτεχνικοί

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2016 0:54

 

Επιτακτική ανάγκη η επαναφορά των ρυθμίσεων για τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και ειδικότερα η ρύθμιση των 100 δόσεων για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον ΓΓΔΕ Γεώργιο Πιτσιλή.

Στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως "η καθημερινή μας επαφή – ως λογιστές – με τις επιχειρήσεις του νομού μας, έχει αναδείξει, σε εμάς, το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος της ρευστότητας τους. Είναι καταφανές ότι έχει φτάσει σε τέτοιο εύρος όπου μαθηματικά οδηγούνται σύντομα – η μία μετά την άλλη – σε οριστική παύση των εργασιών τους. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αδιαμφισβήτητη αδυναμία των επιχειρήσεων αυτών για την πληρωμή των συσσωρευμένων τους υποχρεώσεων προς τον «συνέταιρό» τους το Δημόσιο. Τον ονομάζουμε «συνέταιρο» μια που με την υπάρχουσα φορολογία κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων. Κατέχει επίσης και την πρωτοτυπία όπου το ποσοστό συμμετοχής του να είναι μόνο στα κέρδη και όχι στις ζημίες.

Δεν είναι αρκετή η διαπίστωση για το πόσες επιχειρήσεις έχουν διακόψει τις εμπορικές της δραστηριότητες ώστε να βγάλουμε συμπέρασμα για το μέγεθος του προβλήματος. Πρέπει να σταθμίσετε και την συνεχή αύξηση των συσσωρευμένων χρεών στις ήδη λειτουργούσες οικονομικές μονάδες τα οποία προέρχονται από την συνεχή μείωση της ζήτησης (ελέω έλλειψης ρευστότητας και στους καταναλωτές) και την συνεχή φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση. Αν τα σταθμίσετε αυτά τότε μόνον θα δείτε το μέγεθος του προβλήματος που αγγίζει τα όρια του τρόμου. Σας παρακαλούμε δείτε το θέμα στην πραγματική του βάση και δώστε λύσεις πριν είναι αργά. Δώστε άμεσα ρυθμίσεις όπως η πρόσφατη των 100 δόσεων. Δώστε ανάσα στις επιχειρήσεις στον χρόνο που πρέπει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass