ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Στην τελική ευθεία η λύση για τις Εργατικές Γιάννουλης

* Τι συζητήθηκε στη συνάντηση στο Υπουργείο - Νέα συνέλευση των κατοίκων την Τρίτη υπό το φως των νέων δεδομένων

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2016 0:42

 

Εν αναμονή του πορίσματος της αρμόδιας επιτροπής του Υπ. Εργασίας, για την αναπροσαρμογή του συνολικού κόστους των διαμερισμάτων τους και την άρση του δεκαετούς αδιεξόδου με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, βρίσκονται πλέον οι οικιστές των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης.

Την περασμένη Τρίτη, για μια ακόμη φορά, εκπρόσωποι της επιτροπής αγώνα και του εξωραϊστικού συλλόγου του οικισμού "Μελίνα Μερκούρη", παρουσία βουλευτών του ν. Λάρισας συναντήθηκαν με στελέχη του Υπ. Εργασίας, επειδή η αναπληρώτρια υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, λόγω απρόοπτου κωλύματος δεν κατάφερε να είναι παρούσα στο ραντεβού τους) προκειμένου να προωθήσουν την επίλυση των αιτημάτων τους. Άλλωστε μετά την τελευταία συνάντηση των κατοίκων της περιοχής, οι εκπρόσωποί τους είχαν εξουσιοδοτηθεί να στείλουν το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας πως αν και αυτή τη φορά δεν βρουν ανταπόκριση θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, που θα φτάσουν μέχρι και αποκλεισμούς δρόμων"…

Θυμίζουμε πως οι ιδιοκτήτες του οικισμού δεν δέχονται να πληρώσουν τα διαμερίσματα που κατασκευάστηκαν την περίοδο 1993-1998 με τιμές του 2005. Η τιμή χρέωσης των διαμερισμάτων που παραδόθηκαν στους δικαιούχους το 1998 με βάση τις τιμές εκείνης της περιόδου ήταν 389,78 ευρώ. Τώρα όμως που ο ΟΑΕΔ, άρχισε να παραδίδει στους δικαιούχους τα οριστικά παραχωρητήρια, χρεώνει το τ.μ. 453,68 ευρώ. Επίσης ζητούν να εφαρμοστεί ειδική ρύθμιση για τους ανέργους που δεν μπορούν να πληρώσουν τη μηνιαία δόση, "παγώνοντας" τις οφειλές χωρίς καμία προσαύξηση για όσο διάστημα διαρκεί ή ανεργία και να αφαιρεθεί από την τιμή χρέωσης του κάθε διαμερίσματος το ποσό που αντιστοιχεί στα έργα υποδομής του οικισμού.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής του γραφείου της κ. Αντωνοπούλου, Γριγόρης Μαλάμης, το διάστημα αυτό, μία αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί από το Υπ. Εργασίας εργάζεται από τις 4 Μαρτίου, προς την κατεύθυνση αποκλιμάκωσης των τιμών κοστολόγησης, για όλες τις υπό παραχώρηση εργατικές κατοικίες. Η αναπροσαρμογή, με ειδική νομοθετική ρύθμιση, θα εφαρμοστεί και για τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης καθώς τα διαμερίσματα έχουν ήδη παραχωρηθεί στους ιδιοκτήτες τους. Για τα υπόλοιπα αιτήματα ελήφθη η δέσμευση ότι θα αντιμετωπιστούν με κατανόηση στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Κατσιαντώνης και ο εκπρόσωπος του βουλευτή του "Ποταμιού" Κων. Μπαργιώτα, στάθηκαν αλληλέγγυοι στα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, αναγνώρισαν το δίκαιο των αιτημάτων τους και ζήτησαν από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εργασίας να επισπεύσει την επίλυσή τους .

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι κάτοικοι της περιοχής την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου 6 μ.μ. έχουν προγραμματίσει συνάντηση, για να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα και να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Να σημειώσουμε πως τους κατοίκους στη συνάντηση, εκπροσωπούσαν οι Βασ. Μπεριτζάς, Αντ. Παλαμιώτης, Βασ. Γουλιώτης και Ιωαν. Ντόβας, οι οποίοι και κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass