ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΦΘΗΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ

Με μειώσεις 50% ξεκινούν οι εκπτώσεις στη Λάρισα

* Ανοιχτή θα είναι την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου η αγορά

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2015 12:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 18:38

 

Με την ευχή του εμπορικού κόσμου να ξεχάσουν για λίγο οι καταναλωτές τις εκλογές, εκμεταλλευόμενοι τις ποικίλες ευκαιρίες που υπάρχουν, κάνοντας φθηνές και έξυπνες αγορές, ξεκινούν από αύριο Δευτέρα οι χειμερινές εκπτώσεις στη Λάρισα...

Οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου έρχονται σε μια περίοδο αρνητικής συγκυρίας όχι μόνο από πλευράς ρευστότητας, καθώς το εμπόριο κατέγραψε απώλειες τζίρου μισού δισ. στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου, αλλά και εν μέσω προεκλογικής περιόδου και προσπάθειας σχηματισμού κυβέρνησης. Ωστόσο αν και οι προσδοκίες για ανάκαμψη του τζίρου είναι χαμηλές, ωστόσο οι ελπίδες για αναζωπύρωση της καταναλωτικής κίνησης παραμένουν ζωντανές... μιας και οι έμποροι φέρονται αποφασισμένοι να ξεκινήσουν τις εκπτώσεις με μεγάλες μειώσεις, που θα φτάσουν κατά μέσο όρο το 50%.

Στο μεταξύ όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, οι επικείμενες εκπτώσεις «έχουν ιδιαίτερη σημασία για χιλιάδες επιχειρήσεις που περιμένουν αναθέρμανση της κίνησης, έτσι ώστε να αποφύγουν τις δυσμενείς παρενέργειες της αναδουλειάς. Από την άλλη πλευρά οι καταναλωτές θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν όσο αυτό είναι οικονομικά δυνατόν, τις πλέον συμφέρουσες τιμές των ειδών αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη. Οι έμποροι, θα προσπαθήσουν να δελεάσουν τους καταναλωτές με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων έτσι ώστε να αναστρέψουν έστω και προσωρινά το υποτονικό κλίμα της αγοράς». Με αφορμή λοιπόν την έναρξη των εκπτώσεων, συμβουλεύει τους καταναλωτές:

- Να ιεραρχήσουν τις αγορές τους με βάση τις οικονομικές τους δυνατότητες και τις πραγματικές ανάγκες του νοικοκυριού.

- Να κάνουν επισταμένη σύγκριση τιμών και ποιότητας, ιδιαίτερα πριν από την έναρξη των εκπτώσεων για να διαπιστώνουν εάν από την έναρξή τους εμπεριέχουν έκπτωση.

- Να καταρτίσουν λίστα με τα απαραίτητα είδη.

- Να διαχωρίσουν το θέλω από το χρειάζομαι.

- Να μην αγοράζουν βεβιασμένα, γιατί κερδισμένοι καταναλωτές θα είναι αυτοί που η αγοραστική τους συμπεριφορά θα είναι πέρα του δέοντος ορθολογική.

- Οι καταναλωτές δεν πρέπει να βιάζονται καθώς οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πριν επιλέξουν τα απαραίτητα είδη για το νοικοκυριό τους.

- Να ενημερώνονται για τις αλλαγές των ειδών που αγοράζουν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

- Να ζητάνε αποδείξεις, γιατί αφενός αποδεικνύεται η αγορά σε περίπτωση ελαττωματικού είδους και αφετέρου αποτρέπεται η φοροδιαφυγή.

- Να ζητάνε πλήρη και επακριβή ενημέρωση όταν αγοράζουν με δόσεις.

- Nα καταγγέλλουν οτιδήποτε «στραβό» πέφτει στην αντίληψή τους στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (τηλ. 1520) εφόσον υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για παραπλανητικές - πλασματικές εκπτώσεις.

Να σημειώσουμε επίσης πως σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα προαιρετικά μπορούν να είναι ανοιχτά.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Εξάλλου ενόψει της έναρξης των εκπτώσεων ο Εμπορικό Σύλλογος Λάρισας ενημερώνει τα μέλη του πως εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από .... % έως .... %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν σε επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass