ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ 24% ΤΟΥ ΦΠΑ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΤΡ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ

Σχέδια για αύξηση φόρου σε βενζίνη και τέλη

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2016 0:32

ΑΘΗΝΑ

Την αύξηση του φόρου στη βενζίνη, πέραν του 24% του ΦΠΑ, καθώς επίσης και την αύξηση των τελών κυκλοφορίας έχει προτείνει η ομάδα εργασίας του υπουργείου Οικονομικών, όπως αποκάλυψε στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως η πρόταση αυτή έχει κατατεθεί, αλλά δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα.

Όπως είπε η πρόταση γίνεται καθώς είναι αρκετοί αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν υψηλά τέλη κυκλοφορίας. Με αυτό τον τρόπο, οι πολίτες θα πληρώνουν ένα μέρος των τελών εφάπαξ και το υπόλοιπο θα περάσει στη βενζίνη ως αύξηση.

Επεσήμανε, δε, πως το μέτρο αυτό θα ωφελήσει όσους έχουν μικρή κατανάλωση βενζίνης και θα επιβαρύνει όσους έχουν μεγάλη κατανάλωση, ενώ είναι πρακτική που ακολουθείται και από άλλες χώρες.

«Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων γιατί πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας», τόνισε.

Επιπλέον, ο κ. Αλεξιάδης έκανε έκκληση στους πολίτες να υποβάλλουν άμεσα τις φορολογικές δηλώσεις του.

«Παράκληση, να πάνε όλοι και να τρέξουνε, γιατί βλέπουμε ότι έχει αρχίσει μία καθυστέρηση, ενώ στην αρχή πηγαίναμε πολύ καλά, έχει αρχίσει μία καθυστέρηση. Ο στόχος που έχουμε είναι η 30η Ιουνίου και θα δοθεί παράταση λίγων ημερών, μόνο για όποια προβλήματα έχουμε μέχρι τότε με το TAXIS. Δεν θα πάμε όπως το 2015 να καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να αποφύγουμε…Οι δόσεις θα είναι τρεις διμηνιαίες δόσεις που ξεκινάνε από τον Ιούλιο» σημείωσε.

Και διευκρίνισε σχετικά με το αφορολόγητο: «Όσο αυξάνεται το εισόδημα θα αυξάνεται και το πόσο των αποδείξεων που θα μαζεύει ο πολίτης… Όποιος έχει μεγάλο εισόδημα πρέπει να συμβάλλει στα φορολογικά βάρη, συγκεντρώνοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εισοδήματος του σε αποδείξεις, οποίος δεν έχει αποδείξεις θα χάνει από το αφορολόγητο του».

«Το φορολογικό σύστημα είναι μια αναγκαιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε μέσα από εκεί που οδηγηθήκαμε… Έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, τα μέτρα που ψηφίστηκαν έχουν στόχο να δώσουν ανάσα στους πολίτες» σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Αλεξιάδης σχολίασε για τον ΕΝΦΙΑ πως: «Αν δεν τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ... Θα πληρωθεί σε μηνιαίες δόσεις, μέχρι τέλος του χρόνου», ενώ διευκρίνισε πως οι δόσεις θα προσδιοριστούν ανάλογα με το πότε θα γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass