ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ποιες οι δεσμεύσεις της «Μαρινόπουλος»

* To ΕΚΛ ζητά διασφάλιση θέσεων εργασίας

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2016 9:30


Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της,  δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά τη σημερινή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:


α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.
β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.
γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.
δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,  DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών  των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.
 «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ»
Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και τους μισθούς τους αγωνιστικά καλεί με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας τους εργαζόμενους στην εταιρία Μαρινόπουλος επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των εξελίξεων.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
“Μετά την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας Μαρινόπουλος στο άρθρο 99, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Ν. Λάρισας και οι χιλιάδες πανελλαδικά στην αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλος, βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους, αλλά και χρήματα που τους οφείλονται από την εταιρεία. Μαζί τους κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους, πολλοί ακόμα εργαζόμενοι σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις του Μαρινόπουλου, αφού οι οφειλές αυτές είναι μεγάλες και δεν φαίνεται ότι μπορούν να εξοφληθούν.
Αυτήν η εξέλιξη, όπως παλιότερα με τα Σ-Μ Λάρισα, δείχνει ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες πλουτίζουν, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, οι επιχειρήσεις πτωχεύουν και οι εργαζόμενοι καταδικάζονται στην ανεργία, να μην μπορούν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και να ζουν στη φτώχεια.
Από σήμερα το κάθε κατάστημα να γίνει κέντρο αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, σε συνεννόηση με το ΕΚΝΛ και το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Λάρισας, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να συμμετέχουν στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να διεκδικήσουμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
•    Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί  σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.  Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους
•    Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη σήμερα, να απαντήσουμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
•    Σε περίπτωση που το δικαστήριο αποδεχτεί την αίτηση ένταξης της εταιρείας στο άρθρο 99, προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, ζητώντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις των εργαζομένων απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ)».
Το ΕΚΝΛ ακόμα  ζητά από όλα τα σωματεία, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Μαρινόπουλου”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass