ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠ - ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΕΥΡΩ

Έρχεται η επιδότηση για απολυμένους των "Σ/Μ Λάρισα"

* Συναντήσεις της διοίκησης της νεοσύστατης Ένωσης με την Αντωνοπούλου και βουλευτές

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2016 10:30

Στην τελική ευθεία οδεύει το θέμα της χρηματοδοτικής συνεισφοράς από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ), προς τους απολυμένους των ΣΜ Λάρισας. Τις λεπτομέρειες και τις διαδικασίας για το πώς τελικά θα υλοποιηθεί είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί η διοίκηση της νεοσύστατης Ένωσης Απολυμένων της επιχείρησης στη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης, η πρόεδρος Ουρ. Κουτρουβή, η ταμίας Σταυρούλα Μαραμή, η έφορος Ελένη Νταή και τα μέλη Βασ. Λιόκος και Αστ. Πάτσης, ο διευθυντή της υπουργού Γρηγόρης Μαλάμης, η γγ διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Δήμητρα Χαλκιά και στενοί συνεργάτες των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννας Βαγενά και Νίκου Παπαδόπουλου.

Όπως έγινε γνωστό, επετεύχθη η οριστική έγκριση του αιτήματος για Χρηματοδοτική Συνεισφορά από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) 2014-2020 για ενέργειες εξατομικευμένων υπηρεσιών, που αφορούν συγκεκριμένα στους 577 των Σ/Μ Λάρισα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και σε 543 νέους εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών.

Η διοίκηση της Ένωσης συμφώνησε να συνεργαστεί στενά με την κ. Αντωνοπούλου και τους συνεργάτες της, προκειμένου να συνδιαμορφώσουν και να καταθέσουν μέσα στον Ιούλιο μία πρόταση για πολυμελή επιχείρηση, που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για τους απολυμένους του Σ/Μ Λάρισα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία τους όσο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, ενώ εντός των ημερών πρόκειται να στείλει τα στοιχεία όλων των απολυμένων.

Να αναφερθεί πως με βάση τον σχεδιασμό του προγράμματος για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η επιδότηση που προβλέπεται για τις επιχειρήσεις που θα επιλεγούν ανέρχεται σε 15.000 ευρώ ανά ατομική, σε 40.000 ευρώ ανά 3μελή, ενώ σε περίπτωση μεγαλύτερης κλίμακας συλλογικής επιχείρησης, π.χ. 50 ατόμων, τα ποσά αυτά θα είναι πολλαπλάσια. Όπως διευκρινίστηκε στόχος είναι το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν πιο αποδοτικό», ενώ θα υπάρξει συνεργασία και με τους τοπικούς φορείς, όπως ιδίως το Επιμελητήριο. Επιπλέον, το υπουργείο βρίσκεται σε συνεργασία με τον αντίστοιχο του ΟΑΕΔ φορέα του Λουξεμβούργου για την επίλυση θεμάτων επιχειρηματικότητας-ανεργίας, προκειμένου να υπάρξει κατάρτιση των ανέργων στη Λάρισα, μία επένδυση σε επίπεδο τεχνογνωσίας που θα μείνει στην τοπική κοινωνία.

Για το θέμα του βοηθήματος των 1.000 ευρώ η κ. Αντωνοπούλου δεν παρείχε καμία δέσμευση αφήνοντας να εννοηθεί πως στην παρούσα φάση δεν είναι δυνατό να δοθεί υποσχόμενη πως θα παραπέμψει το θέμα στον κ. Κατρούγκαλο. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Ένωσης Απολυμένων είχε διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με Λαρισαίους βουλευτές και συνεργάτες τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πτώχευση της επιχείρησης και τα αιτήματά τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass