ΕΠΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΓΚΡΗ

Πρόστιμα 100.000 ευρώ για πειραγμένες αντλίες

* Υπολογίζεται ότι το δημόσιο χάνει ετησίως 200-600 εκατ. ευρώ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2016 9:00

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων στηρίζει την τροπολογία που αφορά την αυστηροποίηση των κυρώσεων εναντίον όσων παραβιάζουν και αλλοιώνουν τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) στηρίζει την προς συζήτηση τροπολογία «Ειδικές Κυρώσεις για την συμμόρφωση συστημάτων μέτρησης/μετρητών ποσότητας καυσίμων», του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για την αυστηροποίηση των κυρώσεων όσων με οιονδήποτε τρόπο παραβιάζουν και αλλοιώνουν τα δεδομένα του συστήματος εισροών-εκροών

Επισημαίνουμε όμως, ότι

α) δεν υπάρχει ενιαίο λογισμικό μέτρησης, καταγραφής και παραγωγής δεδομένων συγκεκριμένων προδιαγραφών στα ήδη εγκατεστημένα συστήματα ελέγχου εισροών-εκροών και

β) το σύστημα εισροών-εκροών δεν έχει εγκατασταθεί ακόμη, παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις, σε όλα τα στάδια διάθεσης και διακίνησης πετρελαιοειδών προϊόντων.

Άρα η προς ψήφιση τροπολογία περιορίζεται σε ελέγχους με αυστηροποίηση των κυρώσεων, μόνον σε όσους έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών μη ενιαίου λογισμικού, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ Θ. ΤΖΑΚΡΗ

Στο μεταξύ το λαθρεμπόριο καυσίμων κοστίζει στο ελληνικό δημόσιο από 200 έως 600 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δήλωσε στην Βουλή η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη μετά από την κατάθεση της τροπολογίας που αυστηροποιεί τις ποινές για τους πρατηριούχους με «πειραγμένες» αντλίες.

Η αρμόδια υφυπουργός τόνισε, μάλιστα, αντιπαρέβαλε αυτό το ποσό με το σύνολο των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις. Η παρέμβαση αυτή και η κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, έρχεται μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του Έθνους στις 4 Ιουλίου και στις 2 Αυγούστου για τα αποτελέσματα ελέγχου του υπουργείου σε βενζινάδικα και το «όργιο» παρανομιών με τις αντλίες του υγραερίου κίνησης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της, η κ. Τζάκρη τόνισε ότι η τροπολογία είναι αποτέλεσμα μιας «μακράς προσπάθειας της κυβέρνησης», που ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της.

Μάλιστα τόνισε ότι το σύστημα της λαθρεμπορίας είναι πολύ βαθιά ριζωμένο στον παραγωγικό και οικονομικό ιστό της χώρας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι μηχανισμοί αντιμετώπισής του είναι αναποτελεσματικοί.

«Τι είναι αυτό που εμπόδιζε τόσα χρόνια όλες τις κυβερνήσεις να δώσουν μια συνολική λύση στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσουν με αποτελεσματικό τρόπο το παρασύστημα του λαθρεμπορίου που βάζει βαθιά κάθε μέρα το χέρι του στην τσέπη της φτωχής ελληνικής οικογένειας και της αποσπά ένα κομμάτι από τα πενιχρά της εισοδήματα» διερωτήθηκε η αρμόδια υφυπουργός.

Το λαθρεμπόριο καυσίμων κοστίζει από 200 έως 600 εκατ. στο δημόσιο

Η κ. Τζάκρη εξήγησε ότι οι πολίτες πληρώνουν 20 ευρώ βενζίνη αλλά τελικά παίρνουν προϊόν που αντιστοιχεί στα 16 ή 17 ευρώ ή νοθευμένο προϊόν.

Έκανε δε, ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται οι έντιμοι επαγγελματίες, τη βλάβη στη δημόσια υγεία καθώς και την ενίσχυση της μαύρης και παρασιτικής οικονομίας.

Η υφυπουργός κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την τροπολογία, καθώς όπως είπε αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που έχει απέναντί του μια μικρή ομάδα αθλίων λαθρεμπόρων, και προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων «έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο ριζικά, και όχι με πρόχειρο και αποσπασματικό τρόπο, που θα έδινε δυνατότητα παλινδρόμησης του φαινομένου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass