ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Ευπάθεια κάνει τα ATM να «φτύνουν» λεφτά

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2016 9:02

Πώς ένα Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης (ΑΤΜ) μπορεί να μετατραπεί σε πηγή χρημάτων; Με μία ευπάθεια (bug) η οποία αναγκάζει το μηχάνημα να «φτύσει» τα χρήματα που έχει μέσα.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Black Hat που πραγματοποιείται στο Λας Βέγκας, ερευνητές έδειξαν πώς μικρές τροποποιήσεις στον εξοπλισμό θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε χάκερς να παραβιάσουν το σύστημα του μηχανήματος. Η ερευνητική ομάδα ήταν σε θέση να κάνει επίδειξη της θεωρίας τους χρησιμοποιώντας ένα ATM για «chip&PIN» κάρτες και το ειδικό bug. Το αποτέλεσμα ήταν το μηχάνημα να αρχίσει να βγάζει ανεξέλεγκτα χρήματα.

Κι ενώ οι κάρτες «chip&PIN» είναι ευρέως διαδεδομένες εδώ και καιρό στις χώρες της Ευρώπης, στις ΗΠΑ μόλις τώρα αρχίζουν να χρησιμοποιούν την τεχνολογία, κάτι που σημαίνει ότι αποτελεί εύκολο στόχο για τους χάκερς, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

«Επιτέλους στις ΗΠΑ αρχίζουν να καλύπτουν τη διαφορά με τον υπόλοιπο κόσμο σε ότι αφορά τη χρήστη των chip&PIN», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC ο Τοντ Μπράντσλεϊ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας διαδικτυακής ασφάλειας Rapid7.

Παρόλο που οι ερευνητές έδωσαν, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την ευπάθεια, δεν ανέπτυξαν αναλυτικά τη θεωρία τους προκειμένου να μην είναι δυνατή η αντιγραφή της τεχνικής. Επιπλέον, η Rapid7 παρείχε πληροφορίες σχετικά με την ευπάθεια σε μεγάλες κατασκευάστριες εταιρείες ATM και τράπεζες ώστε να καταφέρουν να διορθώσουν το πρόβλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass