ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Προσλήψεις 650 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις

* Στα τέλη Οκτωβρίου η νέα προκήρυξη του ΟΑΕΔ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2016 11:52

Την ένταξη στην επόμενη φάση – τρίτη κατά σειρά - του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προκειμένου να προσληφθούν περί τους 650 μακροχρόνιους ανέργους, με οκτάμηνες συμβάσεις, διεκδικεί ο Δήμος Λαρισαίων.

Χθες ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε τη Β’ φάση του προγράμματος στην οποία δεν εντάχθηκε ο Δήμος Λαρισαίων. Σημειώνεται πως η έναρξη του προγράμματος είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από εκπροσώπους των ΟΤΑ, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων είχε «αποκλεισθεί» από την Α΄ φάση, σε μια περίοδο που οι δημοτικές αρχές ελπίζουν σε προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη κενών θέσεων, με δεδομένο ότι δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Η δεύτερη φάση του ΟΑΕΔ, όπως ανακοινώθηκε χθες, βρίσκεται στα πρόθυρα της προκήρυξης και αφορά στην πρόσληψη 6.328 ανέργων με οκτάμηνες συμβάσεις σε 34 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

Όπως διευκρινίζεται από το Υπουργείο Εργασίας, η Διαχειριστική Αρχή του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Διά Βίου Μάθηση» ενέταξε το Τεχνικό Δελτίο της συγκεκριμένης Πράξης και αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα η ανάρτηση της πρόσκλησης στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Οι 34 Δήμοι που εντάσσονται, σε αυτή τη φάση, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας είναι ανά Περιφέρεια οι εξής: Αττικής: Ίλιου, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Λαυρεωτικής, Νίκαιας-Αγ. Ιωάν. Ρέντη, Αχαρνών, Μεγαρέων, Αιγάλεω.

Κεντρικής Μακεδονίας: Λαγκαδά, Νεάπολης-Συκεών, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Νάουσας, Χαλκηδόνας, Κιλκίς, Βέροιας.

Δυτικής Μακεδονίας: Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς. Δυτικής Ελλάδας: Πύργου, Ήλιδας, Ναυπακτίας, Πατρέων.

Ηπείρου: Πρέβεζας.

Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Ξάνθης, Αλεξάνδρειας, Δράμας, Ορεστιάδας.

Θεσσαλίας: Καρδίτσας, Τρικκαίων.

Στερεάς Ελλάδας: Λαμιέων, Λιβαδέων, Κύμης- Αλιβερίου.

Γ’ ΦΑΣΗ

Με αφορμή τη χθεσινή εξέλιξη ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης διευκρίνισε στην «Ε» ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα ενταχθεί στην επόμενη φάση του προγράμματος που αφορά στους υπόλοιπους 271 δήμους της χώρας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας, οι δήμοι – μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου - θα πρέπει μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Οκτωβρίου, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία καταγραφής και ένταξης των έργων και των ειδικοτήτων.

Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε δε πως «τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση με θέσεις και έργο, διεκδικώντας την κάλυψη περίπου 650 θέσεων, όσες δηλαδή είχαν καλυφθεί και πέρυσι».

Το ίδιο χρονοδιάγραμμα θέλει την έκδοση της νέας προκήρυξης, για την πρόσληψη 23.000 μακροχρόνια ανέργων σε όλη τη χώρα, έως τα τέλη Οκτωβρίου προκειμένου «οι προσλήψεις να έχουν γίνει πριν από το τέλος του 2017, πιθανότατα και τον Νοέμβριο» καταλήγει ο κ. Καλογιάννης.

Β.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass