Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Στις νέες τεχνολογίες η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2015 9:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:40

Η μοναδική ελπίδα για να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στην αγορά εργασίας και να ανακοπεί η ανοδική πορεία της ανεργίας -κυρίως των νέων, που ξεπερνά το 50%- είναι η ανάπτυξη του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ενώσεων Επαγγελματιών Πληροφορικής (CEPIS) και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου PEOPLECERT, Βύρων Νικολαΐδης στις εργασίες του 7ου συνεδρίου νοτιανατολικής Ευρώπης, που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τον οργανισμό itSMF Hellas. «Δεν γίνεται, είπε ο κ. Νικολαΐδης, η ανεργία να βρίσκεται σε τόσο υψηλά επίπεδα, η ζήτηση για επαγγελματίες ΤΠΕ να αυξάνεται σταθερά μέχρι το 2020 και να υπάρχουν υποψήφιοι που υπολείπονται ψηφιακών δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα ένας μεγάλος αριθμός θέσεων εργασίας στη χώρα μας να μην καλύπτεται. Έχουμε κενές θέσεις και τις κοιτάμε» είπε χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι στην Ευρώπη περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας θα παραμείνουν κενές το 2015, λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού με δεξιότητες ΤΠΕ. Το 2020 ο αριθμός αυτός αναμένεται να εκτοξευτεί στις 913.000 (αύξηση 79,3%). «Πρέπει λοιπόν να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και δράσεις» τόνισε ο ίδιος και δεσμεύτηκε από τη θέση που κατέχει να συμβάλει αποτελεσματικά στην ψηφιακή ατζέντα και στρατηγική, όχι μόνο στην ελληνική επικράτεια, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Οι νέες τεχνολογίες είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα. Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να επενδύσουμε ως χώρα στην ιδέα της καινοτομίας και της υψηλής τεχνολογίας» είπε με έμφαση ο πρόεδρος της CEPIS και πρόσθεσε: «Έχουμε τη χρυσή ευκαιρία μπροστά μας, μπορούμε να γεφυρώσουμε το ψηφιακό χάσμα και να γίνουμε από ουραγοί πρωτοπόροι. Έχουμε το ελληνικό δαιμόνιο και καλά ελληνικά μυαλά».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass