Την Παρασκευή η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2016 22:10

Μεθαύριο αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), για τους δικαιούχους του, από 30 δήμους, μεταξύ των οποίων και της Ελασσόνας, που εντάχθηκαν στην πιλοτική φάση του προγράμματος. Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν τον μήνα Ιούλιο θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση δύο μηνών (Αυγούστου και Σεπτεμβρίου), ενώ οι αιτήσεις αυτών που εγκρίθηκαν τον Αύγουστο θα λάβουν ποσό που αντιστοιχεί στο μήνα Σεπτέμβριο.

Όσοι δικαιούχοι έχουν δηλώσει τράπεζα η οποία δεν διαθέτει προς το παρόν προπληρωμένη κάρτα, η πρώτη προπληρωμή θα γίνει κατ' εξαίρεση εξ ολοκλήρου στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν δηλώσει, για το σύνολο του ποσού που δικαιούνται.

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΑ θα λειτουργήσει πιλοτικά έως το τέλος του χρόνου, ενώ δέσμευση της κυβέρνησης είναι από την 01.01.2017 και μετά να λειτουργήσει σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα είναι 200 ευρώ το μήνα, εφόσον δεν έχει άλλο εισόδημα. Σε περίπτωση που υπάρχει εισόδημα το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ το μήνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass