O ΦΟΒΟΣ GREXIT ΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ

Αυξήθηκε η ζήτηση το τελευταίο τρίμηνο για λίρες στην Ελλάδα

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2015 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 19:48

 Η ζήτηση στην Ελλάδα για χρυσές λίρες αυξάνεται καθώς οι επενδυτές αναζητούν  «ασφαλές καταφύγιο» από την πολιτική αναταραχή στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Βρετανίας.  «Υπήρξε μια σημαντική αύξηση στην ζήτηση το τελευταίο τρίμηνο» δήλωσε στο Bloomberg η Lisa Elward, επικεφαλής των πωλήσεων χρυσού στο νομισματοκοπείο . «Τείνουμε να βλέπουμε μια άνοδο των πωλήσεων σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας» πρόσθεσε. Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της δεν προσέφερε ακριβή στοιχεία για τις πωλήσεις χρυσών λιρών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας πούλησε 5.849 χρυσές λίρες τον Ιανουάριο, σύμφωνα με email που έστειλε στο Bloomberg στο οποίο αναφέρει πως τα νούμερα δεν δείχνουν κάποια «περίεργη δραστηριότητα». «Το μόνο που γνωρίζουν όλοι για τον χρυσό είναι πως είναι κάτι καλό να έχει κανείς αν το νόμισμα προβλέπεται να υποτιμηθεί» υποστήριξε ο Matthew Turner, αναλυτής της Macquarie Bank. «Eίναι λογικό οι Έλληνες να αγοράζουν χρυσό γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν τα χρήματα τους» πρόσθεσε. Το διαδικτυακό CoinΙnvest κατέγραψε αυξημένες πωλήσεις στην Ελλάδα την περίοδο των εκλογών τον Ιανουαρίου, δήλωσε σε συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της εταιρείας στην Φρανκφούρτη, Daniel Marburger.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass