ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την τελευταία 7ετία γίνεται ό,τι λένε οι δανειστές

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2016 13:25

Σε ολοκληρωτική κατεδάφιση οδηγείται η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μετά και το 3ο μνημόνιο, επισημάνθηκε από τους ομιλητές κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων.

Ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Λάρισας, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας και Ελασσόνας, το Σωματείο Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ήταν ο προεδρεύων της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουτσιουμπέλης, «με τον νόμο 4387 που πέρασε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, μειώνονται από 7 % για τους εργαζόμενους Δ.Ε. έως και 35 % για τους εργαζόμενους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ενώ το εφάπαξ μειώνεται μεσοσταθμικά κατά 20 %.

Την ίδια στιγμή, στο τραπέζι της δεύτερης αξιολόγησης έχουν πέσει τα εργασιακά, οι ομαδικές απολύσεις δηλαδή, ο κατώτερος μισθός και άλλες ρυθμίσεις που οδηγούν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Μπορεί να λέει ο κ. Κατρούγκαλος ότι δεν υπάρξουν νέες δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους, εμείς όμως ξέρουμε ότι τα τελευταία 7 χρόνια δεν γίνεται ό,τι λένε οι υπουργοί αλλά ό,τι λένε οι δανειστές»!

Ο προεδρεύων της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε την απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία που αποφάσισε το όργανο στις 24 Νοεμβρίου, λέγοντας ότι έχει απευθυνθεί και στην ΓΣΕΕ, τις ομοσπονδίες και τα κατά τόπους εργατικά κέντρα, προκειμένου η συγκεκριμένη απεργία να μετατραπεί σε πανεργατική.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ειδικός αναλυτής για το ασφαλιστικό, Μιχάλης Γιαννακός, επισήμανε ότι πλέον το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, από αναδιανεμητικό έχει μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό – ανταποδοτικό και δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές των μνημονίων που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα, θα συνεχιστούν οι μειώσεις στις παροχές και στις συντάξεις, οδηγώντας σε ολοκληρωτική κατεδάφιση την κοινωνική ασφάλιση».

Πάρα πάντως το ενδιαφέρον της χθεσινής ημερίδας, δεν κρίνεται ικανοποιητική η προσέλευση των Λαρισαίων δημοσίων υπαλλήλων.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass