ΕΓΙΝΑΝ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΠΕΡΥΣΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΡΕΥΝΑ

Δύσκολη χρονιά για... δισεκατομμυριούχους

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 13:00

ΑΘΗΝΑ

Φτωχότεροι έγιναν κατά μέσο όρο οι δισεκατομμυριούχοι πέρυσι, καθώς μειώθηκαν συνολικά οι περιουσίες τους, παρόλο που στην Ασία συνεχίζει να αναδεικνύεται ένας νέος δισεκατομμυριούχος σχεδόν κάθε τρεις ημέρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Οι μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων σε μέλη των οικογενειών τους, η μείωση των τιμών των εμπορευμάτων και η ανατίμηση του δολαρίου συνέβαλαν στο να μειωθεί ο συνολικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων κατά 300 δισ. δολάρια το 2015 στα 5,1 τρισ. δολάρια.

Αυτό σημαίνει ότι ο μέσος δισεκατομμυριούχος – ο αριθμός τους ανήλθε στους 1.397, καταγράφοντας καθαρή αύξηση κατά 50 άτομα σε σχέση με το 2014 – αξίζει μόνο 3,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγαν σε 14 μεγάλες αγορές η εταιρία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων UBS και ο συμβουλευτικός όμιλος PwC.

Στις ΗΠΑ, η καθαρή αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων είναι μόλις 5, καθώς στις τάξεις των Κροίσων προστέθηκαν 41 άτομα, αλλά αφαιρέθηκαν 36. Η Κίνα, χάρη στον τεχνολογικό της τομέα, κατέγραψε 80 νέους δισεκατομμυριούχους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι νεόπλουτοι της Ασίας θα μπορούσαν να διδαχθούν από τους δισεκατομμυριούχους στην Ευρώπη, όπου φαίνεται να υπάρχει μεγάλη εμπειρία στο πώς περνά ο πλούτος στις νεότερες γενιές. Η Γερμανία και η Ελβετία έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτόν τον παλαιό πλούτο.

Όπως αναφέρει η έρευνα, έπειτα από τις δύο τελευταίες δεκαετίες κατά τις οποίες δημιουργήθηκαν περιουσίες άνευ προηγουμένου, δρομολογείται πλέον η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία. Σύμφωνα με την έρευνα, λιγότερα από 500 άτομα θα κληροδοτήσουν πάνω από 2,1 τρισ. δολάρια – ποσό αντίστοιχο του μεγέθους της οικονομίας της Ινδίας – στους κληρονόμους τους τα επόμενα 20 χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass