ΒΑΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΔΙΔΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δυσκολεύει το πρόγραμμα αποχώρησης στην Alpha Bank

* Από μέρα σε μέρα ανακοινώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος της Εθνικής

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2016 12:13

Περιορισμένο δείχνει να το ενδιαφέρον των υπαλλήλων της Alpha Bank για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που ξεκίνησε να «τρέχει» η τράπεζα από τις 10 Οκτωβρίου.

Το εν λόγω πρόγραμμα που αρχικά προέβλεπε την αποχώρηση 174 εργαζομένων αλλά στην πορεία οι αποχωρήσεις έγιναν περισσότερες, δεν είναι εθελοντικό, με την ακριβή έννοια του όρου καθώς αρκετά στελέχη και υπάλληλοι της τράπεζας βολιδοσκοπούνται τηλεφωνικά ή με email για το εάν θέλουν να αποχωρήσουν από την τράπεζα.  

Σημειώνεται πως σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του συλλόγου προσωπικού της τράπεζας προς τα μέλη του, την οποία δημοσίευσε προ ημερών η "Ε", η διοίκηση της Alpha ενημέρωσε πως διατηρεί το δικαίωμα της παραμονής στην εργασία συναδέλφων που επιθυμεί, ενώ όσοι θελήσουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες διευθύνσεις.

"Ο σύλλογος από τη μεριά του τόνισε ότι η όποια διαδικασία κι αν έχει συμφωνηθεί, δεν θα μπορούσε να αποδώσει αν τα κίνητρα αποχώρησης όσων εθελοντικά ενταχθούν στο πρόγραμμα δεν είναι ικανοποιητικά. Επίσης τονίσαμε την ανάγκη συγκράτησης έμπειρων υπαλλήλων ώστε αυτή η διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά χωρίς κλυδωνισμούς των εργασιών από ενδεχόμενη αποχώρησή τους. Η διαδικασία του προηγούμενου προγράμματος εθελοντικής αποχώρησης (2014) δημιούργησε σειρά προβλημάτων στο δίκτυο που είχαν σαν αποτέλεσμα την υπερεργασία των συναδέλφων. Για να αποφευχθεί κάτι ανάλογο σήμερα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία ισορροπημένης κατανομής των συναδέλφων στο δίκτυο και τις κεντρικές μονάδες".

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αποχώρησης που τρέχει μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου φαίνεται ότι "σκαλώνει", καθώς τα κίνητρα που δίδονται δεν είναι ίδια για όλους. Υπάρχουν ανώτερα στελέχη που τους προτείνονται αμοιβές 36 μηνών για να αποχωρήσουν και υπάλληλοι που τους γίνεται πρόταση για αποχώρηση με μισθούς 16 μηνών. Είναι πάντως γεγονός πως ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάσθηκε η εν λόγω εθελουσία έξοδος έχει βαρύνει το κλίμα μέσα στην τράπεζα, ειδικά για τους υπαλλήλους πως προσέγγισε η διοίκηση με σκοπό να αποχωρήσουν, ενώ την ίδια στιγμή επιθυμητός αριθμός για την αποχώρηση δεν φαίνεται προς το παρόν να πιάνεται…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Στο μεταξύ από μέρα σε μέρα αναμένεται να ανακοινωθεί το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου της Εθνικής καθώς έλαβε την έγκριση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στόχος της ΕΤΕ είναι μέσω του προγράμματος να αποχωρήσουν 1.350 εργαζόμενοι. Μάλιστα για το κόστος της εθελούσιας η τράπεζα έχει σχηματίσει πρόβλεψη ύψους 118 εκατ. ευρώ από το τέταρτο τρίμηνο του 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες όσοι επιθυμούν να κάνουν χρήση της εθελούσιας θα έχουν δύο επιλογές: Αυτήν της άμεσης αποχώρησης με καταβολή αποζημίωσης και μπόνους το μέγιστο ύψος της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Με τη δεύτερη επιλογή οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν άδεια μετ’ αποδοχών για διάστημα 2 με 3 χρόνια και στη συνέχεια να αποχωρήσουν από την τράπεζα. Η άδεια μετ’ αποδοχών άδεια συνοδεύεται από πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ευνοϊκό καθεστώς αποπληρωμής δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών κλπ) και διατήρηση επί 12 μήνες τού χαμηλού επιτοκίου των πιστωτικών καρτών.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εθελούσιας θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για εκείνους που αποχώρησαν από την τράπεζα -μέσω παλαιότερων προγραμμάτων εθελούσιας- και στη συνέχεια επαναπροσλήφθηκαν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass