ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στην τελική ευθεία οι εκλογές στο Οικ. Επιμελητήριο

* Δεν αναμένονται εκπλήξεις σε πρόσωπα και παρατάξεις - Ανοικτά έως τις 7 μ.μ. τα γραφεία στη Λάρισα για την εξυπηρέτηση των μελών

Δημοσίευση: 01 Νοε 2016 11:08
Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές σε έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλίας, ξεκίνησε… Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές σε έναν από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλίας, ξεκίνησε…

Του Γιώργου Νούλη

Με τις διεργασίες στις τάξεις των παρατάξεων να εντείνονται και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την αναζήτηση των υποψηφίων να πληθαίνουν, το 7ο περιφερειακό τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, εισέρχεται την τρέχουσα εβδομάδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους οικονομολόγους των τεσσάρων νομών της Θεσσαλίας για την τακτοποίηση των ταμειακών υποχρεώσεών τους, ώστε να έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ξεκίνησε καθώς εντός τις εβδομάδας εκπνέουν οι ημερομηνίες για την εγγραφή νέων μελών και την υποβολή υποψηφιοτήτων. Για το σκοπό αυτό τα κεντρικά γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλίας, στη Λάρισα θα είναι ανοικτά έως και το ερχόμενο Σάββατο από τις 8 π.μ. έως και τις 7 μ.μ.

Σημειώνεται ότι οι εκλογές που θα αναδείξουν τα μέλη της συνέλευσης των αντιπροσώπων και τις διοικήσεις των περιφερειακών τμημάτων του ΟΕΕ κ θα διενεργηθούν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου και υποβολής αίτησης υποψηφιότητας για τις εκλογές των αντιπροσώπων έχουν τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του 2015 καθώς και όσοι εγγραφούν στον ΟΕΕ μέχρι και το ερχόμενο Σάββατο 5/11.

Για τις εκλογές των μελών της τοπικής διοίκησης Θεσσαλίας, δικαίωμα ψήφου και υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν όλα τα μέλη του ΟΕΕ που θα εκπληρώσουν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνδρομής του 2015 μέχρι το Σάββατο 5/11. Σχετικά με τα νέα μέλη όπως διευκρινίζεται πως όσα εγγραφούν στο ΟΕΕ μέχρι και σήμερα Τρίτη 1η Νοεμβρίου θα έχουν και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι ενώ αν εγγραφούν μέχρι το Σάββατο 5/11 θα έχουν μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν.

Με δεδομένο πως οι αιτήσεις υποψηφιότητας θα πρέπει να κατατεθούν στην κεντρική διοίκηση του ΟΕΕ μέχρι τις 8 μμ του Σαββάτου οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων και των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στη διαδικασία, οσονούπω ολοκληρώνονται. Και από τη στιγμή που απετράπη εμφύλιος στην παράταξη της ΔΗΚΙΟ, με την ενδεχόμενη ανεξαρτητοποίηση του προσφάτως παραιτηθέντος προέδρου Σπ. Βαλιώτη,   δεν φαίνεται πως οδηγούμαστε σε εκπλήξεις…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΑΛΙΩΤΗ

Ο κ. Βαλιώτης πάντως ξεκαθάρισε χθες τη στάση του στην "Ε" , διευκρινίζοντας πως θα παραμείνει "στρατιώτης" της παράταξης. "Η ΔΗ.ΚΙ.Ο την οποία είχα την τιμή να υπηρετήσω από τη θέση του προέδρου για περισσότερο από δύο θητείες, δήλωσε, είναι η παράταξη που είχε, έχει και θα έχει θέσεις και προτάσεις όχι μόνο για τα προβλήματα του επαγγέλματος αλλά και για την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία έξι χρόνια. Η προσωπική μου πορεία και η πάγια πολιτική μου θέση χωρίς παρεκκλίσεις και αμφιταλαντεύσεις από τα φοιτητικά μου χρόνια, επιβάλλουν να δηλώσω τη στήριξη μου από τη θέση του μέλους της ΔΗ.ΚΙ.Ο, στους υποψηφίους της παράταξης μας, ενισχύοντας μέσα από αυτήν την εκλογική διαδικασία την προσπάθεια για την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στην χώρα, εντατικοποιώντας την μάχη απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό και τον ακραίο κρατισμό".

ΜΕ ΕΞΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

Συνεπώς αν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή της τελευταίας στιγμής, έξι και πάλι παρατάξεις θα διεκδικήσουν τη ψήφο των 5.200 οικονομολόγων της Θεσσαλίας: Η ΔΗΚΙΟ, η ΠΑΣΚΟ-Σ, η ΑΚΙΟΕ, η ΔΠΚ-Ο, ο ΣΥΝ.ΑΡ.ΟΕ. και η ΔΠΚ-Ο. Στις εκλογές του 2013, οι δύο παρατάξεις ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ-Σ θυμίζουμε είχαν κυριαρχήσει, καθώς εξασφάλισαν τις 4 από τις 7 συνολικά έδρες της νέας διοίκησης . Η ΔΗΚΙΟ με ποσοστό 30,7% και 434 ψήφους από τα 1407 έγκυρα ψηφοδέλτια, πήρε 2 έδρες, η ΠΑΣΚΟ-Σ με ποσοστό 25,3% και 358 ψήφους πήρε άλλες 2 έδρες, ενώ η ΑΚΙΟΕ με 21,4% ( 303 ψήφους), η ΔΠΚ- Ο με 7,2% (102 ψήφους) και η ΣΥΝ.ΑΡ.Ο.Ε με 8% (113) πήραν από 1 έδρα. Η ΠΟΦΕ-Ε με 101 ψήφους και ποσοστό 7,1% δεν κατάφερε να βγάλει έδρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου, τα μέλη του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, είναι 5.175, εκ των οποίων τα 2.559 είναι εγγεγραμμένα στον ν. Λάρισας, τα 555 στο ν. Καρδίτσας, τα 750 στον ν. Τρικάλων, στον ν. Μαγνησίας 1.295 και στις Σποράδες 16.    

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass